slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιωργάκης μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί, αντί να το βουλώνει

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς την επανάσταση. Ακόμη κι αν φέρει ένα βαρύ όνομα, όπως αυτό της οικογένειας Παπανδρέου. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είπε όχι σε ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου. Σε ποιό; Στο άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή, ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ, που είπε "ναι" στο κούρεμα, διαφωνεί τώρα με την ανακεφαλαιοποίηση. Σαν να λέμε ότι μας δουλεύει όλους.....
ψιλό γαζί.

Αρχίζουμε και νιώθουμε όπως τότε που ο κ. Παπανδρέου ισχυριζότανε ότι "λεφτά υπάρχουν". Είναι φανερό και σε ένα παιδάκι ότι ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναζητήσει έναν νέο ΑΦΜ. Διότι ο προηγούμενος, αυτός του ΠΑΣΟΚ, είναι λερωμένος με οφειλές μεγαλύτερες των 130 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγο λιγότερα οφείλει η Νέα Δημοκρατία...

Ο κ. Παπανδρέου, ο άνθρωπος που όλο το προηγούμενο και κρίσιμο χρονικό διάστημα βρισκότανε σε διεθνή περιοδεία και έδιδε διαλέξεις από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, εμφανίστηκε στην Βουλή με τρόπο ανάλογο με εκείνον που ο άσωτος υιός επέστρεφε στην οικία του πατέρα του. Μόνο που δεν υπάρχει μόσχος σιτευτός για να γιορτάσουμε την επιστροφή. Τον σφάξαμε την προηγούμενη φορά.

Η οικογενειοκρατία είναι μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας. Οι γόνοι των πανίσχυρων πολιτικών οικογενειών του παρελθόντος έρχονται σήμερα για να μας θυμίσουν ότι η κοινωνία μας βρίσκεται όντως σε φάση παρακμής. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου φέρει βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα έχει φτάσει στα σημερινά της χάλια. Αν κάτι θα είχε να προσφέρει στην χώρα θα ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή. Το ίδιο ισχύει και για τον μόνιμο κάτοικο της Ραφήνας, τον άλλον μεγάλο υπεύθυνο της χρεοκοπίας της χώρας. Αλλά φαίνεται ότι δεν μας είναι γραπτό να γλιτώσουμε.

Μην σας φανεί παράξενο αν σε δύο - τρία χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι στις εκλογές οι κκ. Παπανδρέου και Καραμανλής. Και από κάτω να ζητωκραυγάζουν δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι με πλαστικές σημαίες στα χέρια. Καραμανλής εναντίον Παπανδρέου! Μια χαρά! Νέα κόμματα, απαλλαγμένα από χρέη. Και με ψηφοφόρους που συναγωνίζονται στην μνήμη τους επενδυτές των μετοχών. Οι τελευταίοι, ως γνωστόν, έχουν ασθενέστερη μνήμη από εκείνη των περιστεριών.

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: