slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μουλωχτός και αδίστακτος


Το έπαιζε σκανδιναβός και ευγενής και ζεν. Αλλά όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ και στη πολιτική, ξέρουν τι σκατόπαιδο είναι ο Γιωργάκης Παπανδρέου.
Ξέρουν πως ήταν τσιράκι των αμερικανών και πως το 1993 που μπήκε στο ΥΠΕΞ, ο Αντρέας είχε ζητήσει από τον δουλικό Παπούλια και από τον μακαρίτη πολιτικά Άκη να μην του λένε τίποτε γιατί πάει και τα καρφώνει όλα στην Πρεσβεία.
Ξέρουν και πως ξεπούλησε τον Ανδρέα ζεστό στο φέρετρο το 1996 για να πάει με τον.....
Σημίτη. Άφιλος και κρύος, ο Σημίτης τον ξεπούλησε καλύτερα και τον έβαλε αναπληρωτή του Πάγκαλου. Αλλά ο Γιωργάκης, με τις οδηγίες του Κοτζιά, τον κάρφωσε στην πλάτη επί Οτζαλάν.

Δουλικός όταν πρέπει και αδίστακτος όταν χρειάζεται, ο Γιωργάκης έχει το βλέμμα της αγελάδας, αλλά η ματιά του αστράφτει όταν βλέπει εξουσία.

Τώρα τον στρίμωξαν που τον στρίμωξαν (ο χοντρο-Βενιζέλος το παράκανε) και του εξήγησαν οι δικοί του ότι πρέπει να το πάει πολιτικά, αλλιώς θα τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί εισαγγελείς, τραπεζίτες και διαπλεκόμενοι.

Ο Γιωργάκης μυρίστηκε αδυναμία του χοντρού οπότε έχει βγει στο ξέφωτο.

Όχι θα κάτσει να σκάσει. Σιγά μην ενδιαφερθεί αν το παιχνίδι του δημιουργεί αστάθεια και αν η αρνητική ψήφος στα τραπεζικά (από κάποιον που του γέμισαν τις τσέπες χρόνια οι τραπεζίτες) επαναφέρει την αστάθεια. Ξαναβάζοντας τη χώρα σε πολιτική ασάφεια.

Γιατί όλα αυτά δεν είναι άσχετα με ότι η Moody΄s σφύριξε καθυστέρηση και η αναβάθμιση της οικονομίας πήγε ένα τέρμινο πίσω.

Αλλά αν έχεις παντελονιάσει φράγκα από εποχής που ήσουν αρχηγός και Πρωθυπουργός δεν σε νοιάζουν αυτά. Γιατί η Διεθνής δεν φτάνει…

Γράφει το Παρατηρητήριο του Lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: