slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτιά Μαχαιρίδη σε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου -


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΣ   ΑΝΔΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ  
Τα ποσοστά που καταγράφουν τα κριτήρια ψήφου των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου, στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, καταγράφει δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσιοποιεί σήμερα η «Κοινή Γνώμη».
Η έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία G.P.O., πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις περιφερειακές εκλογές και.....
δημοσιοποιείται σήμερα στις εφημερίδες «Το Ποντίκι» και «Κοινή Γνώμη».
Η έρευνα διεξήχθη σε 1.200 άτομα της Περιφέρειας, ηλικίας 18 ετών και άνω, με την  πραγματοποίηση 1.203 τηλεφωνικών συνεντεύξεων κατά το τριήμερο Πέμπτη 10, Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Απριλίου 2014.Όπως σημειώνεται από την δημοσκοπική εταιρεία, τα στοιχεία της μέτρησης που παρουσιάζονται και ειδικά η πρόθεση ψήφου, αποτελούν την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν, την δεδομένη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας και δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου ούτε εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων.

Η έρευνα ανά Περιφερειακές Ενότητες καταμερίζεται σε 63,8% στις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου και 36,2% στις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων.

Η έρευνα καταγράφει τις απόψεις των πολιτών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τόσο για το κατά πόσον τους ενδιαφέρουν οι περιφερειακές εκλογές, με το 33% να απαντά αρκετά, το ότι κριτήριο ψήφου αποτελούν κατά 51,5% τα προβλήματα της περιφέρειας, με την θετικές και αρνητικές γνώμες για τον σημερινό περιφερειάρχη να καταγράφουν διαφορά μόλις 1,1%.

Ο νυν Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό 50,3% θετικής άποψης από το σύνολο των υποψηφίων Περιφερειαρχών ενώ καθοριστικό κριτήριο ψήφου, με ποσοστό 47,4% για τα πρόσωπα των υποψηφίων είναι το να είναι έμπειρος και γνώστης των προβλημάτων, με τον Γ. Μαχαιρίδη και με αυτό το κριτήριο να προηγείται έναντι των συνυποψηφίων του με 36,8%.

Οι ερωτώμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι κατά 84% να ψηφίσουν στις Περιφερειακές εκλογές και στην πρόθεση ψήφου να προηγείται και εκεί ο Γ. Μαχαιρίδης με 30,9% όπως και στην αναμέτρηση του Β΄ γύρου.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση εδώ.


- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-notio-aigaio/2014/04/14/eklogiki-dimoskopisi.html#sthash.ah5G6yDj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: