slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολική ανατροπή δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια και το Δήμο Ρόδου

ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Αποτυπώνουν ολική ανατροπή στην Περιφέρεια. Πώς εξελίσσεται το ντέρμπι στο Δήμο Ρόδου

Στο επίκεντρο των δημοσκόπων βρίσκεται, όπως φαίνεται, ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενόψει των εκλογών του Μαΐου – φυσικά ύστερα από εντολές ενδιαφερομένων που δεν είναι άλλοι από τα κόμματα και τις παρατάξεις που διεκδικούν την δημαρχία Ρόδου και την Περιφερειακή Αρχή.

Την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκαν δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν στη Δωδεκάνησο και τις Κυκλάδες για την αποτύπωση του πολιτικού κλίματος για τις εκλογές στην Περιφέρεια, αλλά και στο νησί της Ρόδου για το πώς διαμορφώνεται ο συσχετισμός των δυνάμεων μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν τη δημαρχία του νησιού.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε και η τρίτη δημοσκοπική έρευνα την Παρασκευή που αφορούσε το δήμο Ρόδου και τη στάση του εκλογικού Σώματος για τις Ευρωεκλογές.
Οι τρεις εταιρίες που έκαναν τις ισάριθμες δημοσκοπήσεις είναι από τις πιο γνωστές και έγκυρες, ενώ γνωστοί είναι και εκείνοι για λογαριασμό των οποίων έγιναν οι εν λόγω δημοσκοπήσεις. Ωστόσο από τη στιγμή που επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από τους εντολείς ή τις δημοσκοπικές εταιρίες, τα στοιχεία που προέκυψαν δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Είναι όμως γνωστά σε κείνους που τις παρήγγειλαν, ενώ έχουν διαρρεύσει και στους ούτως ή άλλους ενδιαφερόμενους επικεφαλείς των παρατάξεων που διεκδικούν την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου.
Μπορεί πάντως να αναφερθεί (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Rodosalarm) ότι και οι τρεις δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στα ίδια αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά η τάση που υπάρχει στο εκλογικό Σώμα σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, προβλέπει ολική ανατροπή, σε αντίθεση με τον δήμο Ρόδου όπου όλα παίζονται.
Ειδικά σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Η «ολική ανατροπή» χαρακτηρίζεται ως μη αναστρέψιμη, δεδομένου ότι οι δύο παρατάξεις που προηγούνται φαίνεται να αποσπούν τα ίδια ακριβώς ποσοστά, ενώ η τρίτη παράταξη ακολουθεί και στις τρεις δημοσκοπήσεις με 10 μονάδες διαφορά.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σημαντικό στοιχείο που διαμορφώνει την εκλογική τάση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται επικεφαλείς των παρατάξεων και όχι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι άλλωστε, κατά το μεγαλύτερος μέρος τους, είναι ακόμα άγνωστοι.
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Ρόδου οι τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν πραγματικό ντέρμπι και οι ποσοστιαίες διαφορές μεταξύ των παρατάξεων κυμαίνονται στα όρια του στατιστικού λάθους μέχρι 2%.
Πληρέστερα στοιχεία για τις τρεις δημοσκοπήσεις γνωρίζουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ρόδου – τουλάχιστον οι περισσότεροι. Δεν είναι γνωστό αν οι δημοσκοπήσεις δοθούν στην δημοσιότητα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα κρατηθούν στα συρτάρια.
Rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια: