slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή Συμεώνογλου στη Χριστιάνα Καλογήρου με την άποψη του για τη Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου

Καλημέρα  κ. Μάκη συνεχίζεις να   αδικείς το blog   αλλά παράλληλα να αδικείς και τον εαυτό  σου, διότι όπως λένε  παλιοί και νέοι φίλοι σου με τον τρόπο που αντιδράς χάνεις το δίκιο σου. Και τέλος αγαπητέ κ. Μάκη μου θα σου πω ότι σου είπα και κατ’ ίδιαν ούτε  παιχνίδια  παίζω ούτε χρωστάω  σε κανένα. ΑΠΛΑ ΤΙΜΩ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΟΥ 
Όπως αποκαλύπτει το naxosnow.gr,  o κ. Μάκης Συμεώνογλου από την πλευρά του, στις 5 Μαρτίου 2014, απέστειλε συστημένη επιστολή (με συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τα.....
λεγόμενα του), προς τη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, που της κάνει γνωστό μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Κοινότητα Νάξου δεν λειτουργεί πλέον, την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που αναφέρει ότι πρόεδρος της κοινότητας είναι ο κ. Συμεώνογλου, ενώ της υπενθυμίζει και τις δικές της ευθύνες σε όλη αυτή την υπόθεση…
Την ίδια επιστολή, ο κ. Συμεώνογλου την κοινοποιεί προς τον γ.γ. του ΥΠΕΣ, το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ και στους βουλευτές του νομού Κυκλάδων
.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Συμεώνογλου: 
Προς: Την Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Καλογήρου Χριστιάνα
Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
1) Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για δεύτερη φορά και τελείως παράτυπα «Ανακοινώνει ότι…» (σχετ. 1), διορίζοντας πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου όποιον εκείνος νομίζει με μια διαπιστωτική – πράξη – απόφαση – ανακοίνωση.
2) Αποστείλατε το από 31-1-2013 απ. 4816/1471 έγγραφο σας όπου μεταξύ άλλων αναφέρετε ότι «η άσκηση προσφυγής δεν αναστέλλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης» και επιπλέον ότι «η εν λόγω πράξη ισχύει από την έκδοση της και πρέπει να εφαρμοστεί» (σχετ. 2).
3) Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει νόμος περί «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» (αρ. Νόμου 3861 13-7-2010) ο οποίος στο άρθρο 4 παρ. 2 αναφέρει ρητά ότι: «Πράξεις που κατά τον παρόντα νόμο αναρτώνται στο διαδίκτυο  ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ εάν δεν έχει προηγηθεί η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο» (σχετ.3). Επομένως αντί να ισχυρίζεστε ότι η πράξη του κ. δημάρχου πρέπει να εφαρμοστεί, θα έπρεπε προηγουμένως να ελέγξετε το γεγονός ότι η απόφαση του κ. δημάρχου δεν είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο και προφανώς δεν είχε αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ) όπως ο νόμος ορίζει. Άρα δεν υποχρεούμαι να εκτελέσω παράτυπη απόφαση και να παραιτηθώ των δικαιωμάτων του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Νάξου / ΔΚΝ, που κατέχω όχι μόνο από 01-01-2011 αλλά και στη συνέχεια από 01-01-2013 έως σήμερα.
4) Παρόμοιες διαπιστωτικές αποφάσεις δημάρχων ανά την Ελλάδα έχουν (ΑΔΑ) π.χ. δήμος Βόρειας Κυνουρίας με ΑΔΑ: Β4ΜΥΩ9Ψ-14Ε (σχετ.4).
5) Η ΔΚΝ δεν λειτουργεί πλέον, μετά και τη δήλωση δυο μελών της ότι δεν αναγνωρίζουν το διορισμένο πρόεδρο από τον κ. δήμαρχο και τελικά τρία από τα 5 μέλη της (Συμεώνογλου Β., Ξενάκη Α., Καπίρης Στ.) δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε συμβούλιο που θα συγκαλέσει ο διορισμένος πρόεδρος (σχετ. 5).
6) Σας γνωστοποιώ επιπλέον ΟΜΟΦΩΝΗ  γνωμάτευση του νομικού Συμβουλίου του κράτους που με δικαιώνει και θέτει θέμα ηθικής τάξεως εάν συνεχιστεί η εξώφθαλμη, παράτυπη και προκλητική ενέργεια του κ. δημάρχου που καταλύει την έννομη τάξη και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των συνδημοτών μας (σχετ. 6).

Τα συνημμένα έγγραφα που επισυνάπτονται στη συστημένη επιστολή του κ. Συμεώνογλου προς την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, είναι:

σχετ.1: Έγγραφο (8530 01-07-2013) του δημάρχου προς τη δημοτική κοινότητα Χώρας Νάξου με θέμα «Ανάληψη καθηκόντων Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας» (Το έγγραφο του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη που ορίζει πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Μαυρογιάννη).
σχετ. 2) Έγγραφο της κ. Καλογήρου (Α.Π. 4816/1471 31-01-2013) «Περί λειτουργίας της δημοτικής κοινότητας Νάξου» που δίνει το πράσινο φως για την εφαρμογή της (απόφασης) πράξης του δημάρχου. «… Η εν λόγω πράξη ισχύει και πρέπει να εφαρμοστεί».
σχετ. 3) Νόμος περί «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» (πράξεις -όπως ο διορισμός προέδρου- θα πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο ειδάλλως δεν εκτελούνται).
σχετ. 4) Αναρτήσεις στο διαδίκτυο (ΑΔΑΒ4ΜΥΩ9Ψ-15Ε) από το δήμο Βόρειας Κυνουρίας σχετικά με την «Ανάληψη καθηκόντων ως προέδρου της δημοτικής κοινότητας Άστρους από την κ. Τσιώρου-Κολοβού Παναγιώτα του Κωσταντίνου» .
σχετ. 5) Δήλωση των τοπικών συμβούλων Ανδριανής Ξενάκη και Σταμάτη Καπίρη που εστάλη στον Υπουργό Εσωτερικών και το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «εμείς ως πολίτες που θέλουμε τη νομιμότητα και μόνο τη νομιμότητα, ζητούμε να δεχθείτε την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους…». Επίσης επισυνάπτονται και τα πρακτικά της συνεδρίασης (07-02-2014) όπου ο τοπικός σύμβουλος κ. Σταμάτης Καπίρης δηλώνει ότι θα απέχει από τις συνεδριάσεις της δημοτικής κοινότητας έως ότου να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε ότι αφορά τον πρόεδρο, όπως έχει γνωμοδοτήσει το νομικό Συμβούλιο του κράτους.
σχετ. 6) Η ομόφωνη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμεωνογλου ο γραφικός κακός της Ναξου