slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ προβάλλει την ταινία "Α.Ι.: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ" (2001) του Steven Spielberg
την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 9 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο, με ελεύθερη είσοδο.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το “Artificial Intelligence: ΑΙ” είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες των τελευταίων ετών και πιθανόν μία από τις πιο αδικημένες. Αποτέλεσε ένα όραμα του μεγάλου Stanley Kubrick, που το συνέλαβε το 1975 ωστόσο δεν πρόλαβε να το δει να.....
ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη. Τελικά ο Steven Spielberg - όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο με δεδομένη την προϊστορία του στο Χόλυγουντ - είναι αυτός που ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το τόσο δύσκολο εγχείρημα, τη δημιουργία δηλαδή μιας ταινίας που γεννήθηκε στο μυαλό ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους του κινηματογράφου. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι και στα αρχικά σχέδια του Kubrick ήταν η ανάθεση της σκηνοθεσίας στον Spielberg και κρίνοντας από το αποτέλεσμα η επιλογή αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Στο κοντινό μέλλον, μια οικογένεια «υιοθετεί» τον Ντέιβιντ, το πρώτο ρομπότ-παιδί που έχει προγραμματιστεί να αγαπά τους γονείς του. Ωστόσο η συμβίωσή τους αποδεικνύεται προβληματική και ο Ντέιβιντ, εγκαταλελειμμένος σ' ένα δάσος, ξεκινά τη δική του περιπλάνηση στον κόσμο των ενηλίκων, ο οποίος αποδεικνύεται εφιαλτικός… Η συνέχεια επί της οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: