slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις Μανώλη Μαργαρίτη με Δήμο Αθηναίων για το Φιλωτίτικο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ παζάρι στου Ψυρρή και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα Τυριά και στην Υ.Π.Α. για το Αεροδρόμιο .

Αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των αγροτών του νησιού, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα, διεκδικώντας την επίλυση χρονιζόντων αιτημάτων.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου και παράλληλα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φιλωτίου, Βασίλη Κρασσ, επισκέφθηκε το ....


Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνηση και πώληση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα στην α
γορά του Ψυρρή, όπως γίνεται τα τελευταία πενήντα και πλέον χρόνια, γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό για τους Ναξιώτες. Η συζήτηση με υπηρεσιακούς παράγοντες εκτυλίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης, την Τρίτη 11/3/2014, ο Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνη Τζιώτη και άλλα μέλη του συλλόγου, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κύριο θέμα συζήτησης τη δυνατότητα παραγωγής και διακίνησης των τοπικών παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων. Η ναξιώτικη αντιπροσωπεία κατέθεσε στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες εφόσον υιοθετηθούν, θα επιλύσουν το μείζον πρόβλημα παραγωγής και διακίνησης τυροκομικών προϊόντων, στηρίζοντας καθοριστικά την τοπική κτηνοτροφία και παρέχοντας πολλαπλές ευεργετικές και αναπτυξιακές δυνατότητες στο νησί μας.


Τέλος, ο Μανόλης Μαργαρίτης μετέβη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης για το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του Αερολιμένα Νάξου. Το προσεχές διάστημα, τεχνικοί της ΥΠΑ θα επισκεφθούν τη Νάξο, προκειμένου να εκπονήσουν Γεωτεχνική Μελέτη, η οποία απαιτείται για την επέκταση του διαδρόμου.
Με το πέρας των συναντήσεων αυτών, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς χρονίζοντα προβλήματα του νησιού, τα οποία αποτελούν πυλώνες της οικονομίας του, προωθούνται και σύντομα θα δοθούν λύσεις. Στην προσπάθεια στήριξης των κτηνοτρόφων του νησιού, ο Δήμαρχος αναμένεται να έχει και νέες συναντήσεις και επαφές το επόμενο διάστημα, ώστε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα, που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Οι προσπάθειες στήριξης της κτηνοτροφίας καταβάλλονται ταυτόχρονα με τις ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αποδεικνύοντας ότι η Νάξος αποτελεί έναν τόπο, ο οποίος μπορεί να συνδυάσει και να επενδύσει στους δυο αυτούς πυλώνες της οικονομίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όλα αυτά που γράφει έχει να μας δείξει ένα επίσημο γραπτό κείμενο ή είναι μπλα μπλα και λόγια του αέρα για να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους Ναξιώτες.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΜΠΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν όλα πάνε καλά ο Δήμαρχος κανόνισε να πουλούν στην Αθήνα οι ναξιώτες κρέατα και τυριά χωρίς απόδειξη (φορολογική παραβασούλα), να πουλάνε τυριά από μη παστεριωμένο γάλα (δεν τρέχει και τίποτα) και να μεγαλώσει ο διάδρομος μέσα σε προστατευόμενη περιοχή (σιγά τα αυγά).
ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕ ΥΠΟΜΟΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΙΞΕΙΣ!!!!!