slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάρος Νέα Πνοή – Πρώτη ανοιχτή συνάντηση του συνδιασμού στις Λεύκες

http://parosneapnoi.wordpress.com/
Την πρώτη του συγκέντρωση πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 ο συνδυασμός «Πάρος Νέα Πνοή» στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών Πάρου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου Γιάννης Μαούνης.
Συζητήθηκαν οι αδυναμίες του Δήμου Πάρου:

α) Το πρώην «Ξενία» Λευκών που άλλοτε άκμαζε ως χώρος αναψυχής, προσέλκυσης επισκεπτών και συνεισέφερε στο εισόδημα αρκετών οικογενειών με τη σημερινή του χρήση επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου ενώ ταυτόχρονα οι νέοι του χωριού μαστίζονται από την ανεργία.
β) Το σύστημα πυροπροστασίας του αλσυλλίου των Λευκών εγκαταλελειμμένο στην τύχη του εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και της μοναδικότητας της περιοχής.
γ) Η διάθεση λυμάτων του οικισμού αποτελεί εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος και των κατοίκων του οικισμού και παρά τις πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν δεν τέθηκε ποτέ ως πρώτη προτεραιότητα των έργων των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών.
δ) Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών δίνει τη χαριστική βολή στο φυσικό περιβάλλον και ακολούθως στο εισόδημα από τον τουρισμό οδηγώντας το νησί σε συνολικό μαρασμό και εγκατάλειψη. Η Δημοτική Αρχή σε κατάσταση ύπνωσης αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς την ενημέρωση και την εγρήγορση των πολιτών.
ε) Η παντελής έλλειψη προγραμματισμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί -πολλές γίνονται την ίδια μέρα και ώρα σε πολλά σημεία, κυρίως το καλοκαίρι- με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό όφελος. Έτσι και το εξαιρετικής ομορφιάς υπαίθριο θέατρο των Λευκών δεν έχει την ουσιαστική συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: