slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Επίσκεψη στις Μικρές Κυκλάδες για διερεύνηση χώρων κατασκευής Υδατοδρομίων


Στην προσπάθεια εξεύρεσης νέων δυνατοτήτων διασύνδεσης των νησιών και ώθησης του τουρισμού, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια κ.κ. Στράτος Βλαχάκης και Γιώργος Καραγκούνης επισκέφθηκαν τη Δονούσα, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας υδατοδρομίων στα πέντε νησιά του Δήμου. Το Δήμαρχο συνόδευαν οι.....
αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Μανιός, καθώς και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Νίκος Σέργης.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν αυτοψία στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις και επισκέφθηκαν διάφορα σημεία στα τέσσερα νησιά, όπου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν υδατοδρόμια. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων για τον τρόπο λειτουργίας και τις δυνατότητες των υδροπλάνων. Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εξετάσουν και να αποφασίσουν επί των προτάσεων των τεχνικών της εταιρείας για το καταλληλότερο σημείο κατασκευής υδατοδρομίων.
Στο πλαίσιο του ταξιδιού στις Μικρές Κυκλάδες, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, συνομίλησε με κατοίκους των τεσσάρων νησιών και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους. Επίσης, τους ενημέρωσε για την εξέλιξη δύο σημαντικών έργων, τα οποία θα επιλύσουν ζωτικής σημασίας προβλήματα των νησιών, τη διαχείριση απορριμμάτων και την υδροδότηση των Μικρών Κυκλάδων.
       Ειδικότερα, ο Μανόλης Μαργαρίτης ενημέρωσε για δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τη μεταφορά τους στη Νάξο. Αξιοποιώντας, τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα,  ο Δήμος θα προμηθευτεί το επόμενο διάστημα τέσσερα τριαξονικά οχήματα μεταφοράς απορριμμάτων χωρητικότητας 22κμ τουλάχιστον, με ενσωματωμένο σύστημα συμπίεσης και μηχανισμού βαρέως τύπου ανύψωσης απορριμματοκιβωτίων χωρητικότητας περίπου 5κμ. Με τα  τριαξονικά οχήματα θα γίνεται η συμπίεση και η μεταφορά των απορριμμάτων από τα τέσσερα νησιά Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια και Ηρακλειά.
       Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά το πρόβλημα υδροδότησης των τεσσάρων νησιών του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: