slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΜΕΡΚΕΛ ΦΤΑΙΕΙ ΡΕ! Κακουργηματική δίωξη για Γκαγκάτση, Πηλάβιο, Σαρρή για μάσα 9 εκατ. ευρώ του δημοσίου


Μέχρι και 1 εκ από την ΟΥΕΦΑ έφαγαν τα λαμόγια!!!
Με 9 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι ζημίωσε η ΕΠΟ το ελληνικό δημόσιο για τις κάρτες υγείας αθλητών, υπόθεση για την οποία παραγγέλθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου σε βάρος παραγόντων της ΕΠΟ για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.


Στο κάδρο της δίωξης μπήκαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πηλάβιος, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος Γιάννης Οικονομίδης και 23 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις της ομοσπονδίας, κατά τις οποίες ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις για την κάρτα υγείας.

Από την έρευνα που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, ενώ έπρεπε να γίνουν 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις σε αθλητές τελικά έγιναν μόνο 15.530 παρά το γεγονός ότι άλλα προέβλεπαν οι συμβάσεις των δύο εταιριών με την ΕΠΟ, οι οποίες είχαν αναλάβει να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, έναντι υψηλού αντιτίμου.

Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2005 μεταξύ της ΕΠΟ και της εταιρίας OPEDEK Α.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Μάλιστα η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό ακριβώς το σκοπό. Η εταιρία όμως με την οποίαυπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS , με την οποία υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.

Οι πρώτες βάσιμες ενδείξεις από την εισαγγελική έρευνα έδειξαν όμως ότι οι μετρήσεις δεν έγιναν και πως κάποιοι, άγνωστο ακόμη ποιοι φέρονται ότι έβαλαν το χέρι στο μέλι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: