slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτοσέλιδο Κυκλαδικής 10/3

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙ@ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Μην τρομάζετε συντοπίτες. Διαπλοκή είναι (όχι πάντα) η αλληλοσύνδεση συμφερόντων με σκοπό το παράνομο όφελος και την εξυπηρέτηση εκείνων που μετέχουν στο σχήμα αυτό. Ως εδώ όλα καλά. Ο τόπος μας μικρός, οι περισσότεροι γνωστοί μεταξύ μας, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες ψυχές πάνω- κάτω, συστήνουμε μια «Καλλικρατική» «Εξαρχία»* και οι πιθανότητες να ταυτισθούν ορισμένες φορές τα δημόσια Δημοτικά εμπράγματα ζητούμενα, με τον καθένα από μας, είναι μικρές έως απίθανες, αλλά όχι ανύπαρκτες, σε κάθε περίπτωση.
Τώρα θα με ρωτήσετε το πρόγραμμα Δι@ύγεια που κολλάει. Το πρόγραμμα Δι@ύγεια είναι το νομοθετικό αποτέλεσμα της ανάγκης που παρουσιάστηκε (κατόπιν εορτής ή μάλλον κατόπιν καταστροφής ) στην κοινωνία μας, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας. Στην περίπτωσή μας στον Δήμο των Ναξίων και Μικροκυκλαδιτών.
Η φαντασία και η λογική είναι ίδιον του πεπαιδευμένου πολίτη, οπότε δεν θα χαρακτηριζόταν παράλογος, κάποιος που θα ρωτούσε, αν η συχνότητα εμφάνισης ορισμένων προσώπων στις δημόσιες αυτές συναλλαγές (μισθώσεις, προμήθειες, αναθέσεις… κλπ), είναι πολύ πάνω απ τις φυσιολογικές πιθανότητες αξιοποίησης της επαγγελματικής τους υποστάσεως ή των περιουσιακών τους στοιχείων.
Προσπαθώντας πάντοτε να χαλιναγωγήσω, την εκ της φύσεως κακή πλευρά του εαυτού μου, που εμπεριέχει και θυμό και συνομωσιολογία και καχυποψία (υπερβολική) και ταυτόχρονα την αποστροφή μου στην θεωρία των πιθανοτήτων, ας δεχθώ πως ένα ποσοστό, έστω πάνω απ’ το μισό βρε αδερφέ (με ξεπερνάει η … ανοιχτομυαλιά μου) εμπίπτει στις τυχαίες αναγκαίες ταυτίσεις, όπου σε περιορισμένους χωρικά και πληθυσμιακά τόπους, συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Έλα όμως που τα γραφτά… φωνάζουν!!!
Από μια προχειρότατη μελέτη, ανάγνωση, των αναγκαστικών εκ του Νόμου αναρτήσεων στο ΔΙ@ΥΓΕΙΑ των δύο τελευταίων χρόνων, με μια μικρή γνώση προσώπων (που να ήξερα και περισσότερα) προκύπτει ΑΒΙΑΣΤΑ, το δυσνόητο και δυσεξήγητο γεγονός (μην βρεθώ και στον Κορυδαλλό με τους αποδεδειγμένα απατεώνες της πολιτικής) της συχνής έως υψίσυχνης, παρουσίας φυσικών προσώπων και «ιδρυμάτων» που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ή στις παρυφές του δημοτικού δικτύου διοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αυτό συντοπίτες σημαίνει πως το «PARTY» η «ΛΑΜΟΓΙΑ» η «ΔΙΑΦΘΟΡΑ» πιθανόν να εξακολουθούν να υπάρχουν.
Φαντασθείτε (τι λέω τώρα) τα μέλη των αρμοδίων επιτροπών και συμβουλίων πόσο καλά γνωρίζουν αυτά που εμείς απλά φανταζόμαστε. Αναρωτηθείτε ποια είναι η θέση κάποιων ελαχίστων απ αυτούς, που έντιμοι, υποχρεούνται από αίσθημα ευθύνης, όχι να παραιτηθούν (γιατί κι αυτό είναι αρκετές φορές επιλήψιμο), αλλά να δίνουν καθημερινό αγώνα αντίστασης, απέναντι στα ελεεινά αυτά φαινόμενα*. Προκύπτει επίσης το ερώτημα ποια πρέπει να είναι η στάση μας και η συμπεριφορά μας στο μέλλον.
Αναδεικνύεται επίσης το ερώτημα γιατί οι «ισχυροί»(;) υποψήφιοι δεν κάνουν την παραμικρή ειδική αναφορά στο ΥΨΙΣΤΟ αυτό θέμα; Απάντηση, που οσονούπω αντιβαίνει στη λογική, είναι ίσως δεν γνωρίζουν. Υποκρισία επιεικώς και συνευθύνη όμως, είναι αν γνωρίζουν και για λόγους που ο καθένας ξέρει, δεν μιλά.
Το πρόγραμμα δι@ύγεια ως πολύ θετικό και δημοκρατικό εργαλείο ελέγχου, δεν έτυχε της προσοχής των κατοίκων κι αυτό μάλλον ελήφθη υπ όψιν, απ τους συνεχιστές της προτεραιότητας της αδιαφάνειας. Με ΘΡΑΣΟΣ και άξονα τους «δικούς τους», απομακρύνουν την Δημοκρατία απ τα μέρη μας και υπεύθυνοι για την κατάντια των νησιών μας, εκβιάζουν την ψήφο μας.
Είναι θέμα κι αυτό τελικά Παιδείας και υπόθεση ΟΛΩΝ μας, να συντονιστούμε για καθημερινό αγώνα σ’ αυτή την κατεύθυνση.


« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

* Εξαρχία γιατί στο μυαλό μου ήρθε ο σκανδαλώδης τρόπος διαχείρισης της Εξαρχίας του Π. Τάφου το 2005.
*Είναι προτιμότερο ν αγωνίζεται κανείς ακόμα και μάταια, παρά να ζει μάταια. Δ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΨΑΞΕΙ, ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ, ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.. ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ.