slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερασιτεχνισμοί και κυνήγι μαγισσών με τα εμβάσματα βουλευτών στο εξωτερικό Share2


Ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες
ενός κυνηγιού μαγισσών γύρω από τους 3 βουλευτές που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Σε πολιτικό επίπεδο χωρίς αμφιβολία το να εξάγει ένας βουλευτής χρήματα στο εξωτερικό εγείρει θέμα καθώς η στάση του ουσιαστικά δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται τη χώρα. Ειδικά μάλιστα μετά το 2009 η μεταφορά χρημάτων γεννά το ερώτημα ποιος δούλευε ποιον όταν κάποιοι ζητούσαν στήριξη της ....χώρας.
Και πολιτικά υπό αυτές τις συνθήκες μπορείς να καταδικάσεις τους βουλευτές αν και πριν το κάνεις θα πρέπει να σκεφτείς αν θεωρείς την Ε.Ε. και την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων κατάκτηση. Γιατί αν τη θεωρείς τότε προφανώς καταδικάζεις την ίδια στο τη συμμετοχή στην Ευρώπη για την οποία υποτίθεται ότι «παλεύει» ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος.
Από την άλλη πλευρά τίθεται το ερώτημα αν τα χρήματα που εξήγαγαν οι βουλευτές είναι νόμιμα. Και σε αυτό δεν δόθηκε απάντηση από τις αρχές. Διότι αν είναι νόμιμη η εξαγωγή τότε αυτοί που λειτούργησαν ερασιτεχνικά και έκαναν τη διαρροή θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν ή αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί πλήρη διαφάνεια τότε θα πρέπει με ένα χρονικό σημείο αφετηρίας που θα συμφωνηθεί να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των βουλευτών και τα ποσά που έβγαλαν στο εξωτερικό.
Αν φυσικά κάποιοι βουλευτές έβγαλαν χρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στο εξωτερικό τότε πρέπει και αυτό να δημοσιοποιηθεί αλλά και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Όλα τα άλλα αποτελούν ερασιτεχνισμούς ιδιαίτερα επικίνδυνους από ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους ευαίσθητα δεδομένα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ανάλογα.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
nkaroutzos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: