slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαπρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα όχι και τόσο γνωστό άθλημα σε μας, το Αμερικάνικο Football, ο 14χρονος Σεβαστιανός Δελασούδας (υιός Πέτρου Δελασούδα) και γόνος Συριανής οικογένειας.Το Αμερικάνικο Football γνωστό ως φούτμπολ (football) τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των 11 παικτών η κάθε μία. Άρθρο εφημερίδας για τον Σάββα Δελασούδα Kλικ για μεγένθυση του άρθρου. ΣΑΒΒΑΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ O Σεβαστιανός Δελασούδας ή ο μικρός Iron Man όπως τον αποκαλούν στην Αμερική, είναι εγγονός του Συριανού διεθνή πυγμάχου Σάββα Δελασούδα, ο οποίος είχε μετακομίσει στις Η.Π.Α την δεκαετία του 60. O Σπουδαίος αυτός αθλητής της Πυγμαχίας, στον εξωτερικό ήταν γνωστός με το όνομα «Savas Delasavados» και τον φώναζαν στο γυμναστήριο “The Greek”. Από όσο γνωρίζουμε είναι ο μόνος συριανός Πυγμάχος που είχε αγωνιστεί σε διεθνή ρινγκ με τα ελληνικά χρώματα. Ο μικρός Δελασούδας, αθλητής από το Fort Lee του New Jersey, ακολουθώντας τα βήματα του παππού του, που ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής του μποξ για την εποχή του, συγκαταλέγεται σήμερα στην ελίτ του Αμερικανικού ποδοσφαίρου στην κατηγορία των και είναι ήδη διεθνής με τα χρώματα των Η.Π.Α.

Διαπρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα όχι και τόσο γνωστό άθλημα σε μας, το Αμερικάνικο Football, ο 14χρονος Σεβαστιανός Δελασούδας (υιός Πέτρου Δελασούδα) και γόνος Συριανής οικογένειας.Το Αμερικάνικο Football γνωστό ως φούτμπολ (football) τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των 11 παικτών η κάθε μία.
 Άρθρο εφημερίδας για τον  Σάββα Δελασούδα
 Kλικ για μεγένθυση του άρθρου.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ
O
 Σεβαστιανός Δελασούδας ή ο μικρός Iron Man όπως τον αποκαλούν στην Αμερική, είναιεγγονός του Συριανού διεθνή πυγμάχου Σάββα Δελασούδα, ο οποίος είχε μετακομίσει στις Η.Π.Α την δεκαετία του 60. Σπουδαίος αυτός αθλητής της Πυγμαχίας, στον εξωτερικό ήταν γνωστός με το όνομα «Savas Delasavados» και τον φώναζαν στο γυμναστήριο “The Greek”. Από όσο γνωρίζουμε είναι ο μόνος συριανός Πυγμάχος που είχε αγωνιστεί σε διεθνή ρινγκ με τα ελληνικά χρώματα.
Ο μικρός Δελασούδας, αθλητής από το Fort Lee του New Jersey, ακολουθώντας τα βήματα του παππού του, που ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής του μποξ  για την εποχή του, συγκαταλέγεται σήμερα στην ελίτ του Αμερικανικού ποδοσφαίρου στην κατηγορία των και είναι ήδη διεθνής με τα χρώματα των Η.Π.Α.

Μάλιστα σε πρόσφατο νικηφόρο αγώνα της ομάδας του με την αντίστοιχη του Καναδά, ήταν και ο σημαιοφόρος αυτής.

Delsoudas.Sebastian.2018.Rotator
Έχοντας ύψος 1,83μ. και βάρος 117 κιλά, ο Sebi (έτσι είναι το χαϊδευτικό του) είναι γυμνασιόπαιδο του Lewis F. Cole καιαγωνίζεται στη θέση του αμυντικού και του επιθετικού μπλοκέρ, αποτελώντας μεγάλη ελπίδα στον χώρο του Football.
 Ήδη έχει πολλές αξιόλογες προτάσεις για υποτροφία που του εξασφαλίζουν από τώρα την ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό το άθλημα.
              Ο Sebi που επισκέπτεται συχνά με την οικογένειά του τα καλοκαίρια την Σύρο, περνώντας τις διακοπές του στο Κίνι, δεν ξεχνά τις καταβολές του και όλα δείχνουν ότι το άστρο του σε μερικά χρόνια θα λάμψει.
            Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι η σπίθα του αθλητικού ιδεώδες είναι διάχυτη στο νησί μας και μεταφέρεται παραδοσιακά από γενιά σε γενιά, προκαλώντας θαυμασμό και περηφάνια.

Μπράβο Sebi...


Δεν υπάρχουν σχόλια: