slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν ο Οδ. Βουδούρης ταξίδευε αγκαλιά με το μνημόνιό του και έβρισκε τον Στουρνάρα του

Σε αφίσα, μαθαίνει η στήλη, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, τη φωτογραφία που δημοσιεύει η στήλη. Πρόκειται για φωτό που έχει τραβηχτεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, 7 μμ, στο Ξενοδοχείο Rex της Καλαμάτας, όπου ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο Οδυσσέας Βουδούρης, διοργάνωνε ως βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ συζήτηση με θέμα: «Η Ελληνική Οικονομία σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι: Ποια....
Προβλήματα; Ποιες Λύσεις» και βασικό ομιλητή τον Γιάννη Στουρνάρα, τότε οικονομολόγο και Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ και σήμερα υπουργός Οικονομικών.

Στην εκδήλωση, όπως έγραψε η εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας, ο κ. Στουρνάρας είχε εκφράσει τις γνωστές του απόψεις ότι, δηλαδή, «το μνημόνιο λέει το αυτονόητο, λογικά πράγματα» και είχε αποδώσει τη μεγάλη οικονομική κρίση στο «δημοσιονομικό εκτροχιασμό, γιατί δημιουργήθηκε μεγάλος και αναποτελεσματικός δημόσιος τομέας χωρίς κίνητρα… Φτιάξαμε δημόσιες επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους και όχι για τους πελάτες. Η μέση σύνταξη ήταν όση και ο μέσος μισθός. Αυτό ήταν συνταγή αυτοκτονίας. Το 60% οφείλεται σε δικά μας λάθη και το 40% σε λάθος της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης». Είχε εκτιμήσει, όμως, ότι «η χρεωκοπία δεν είναι λύση. Θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα» και είχε παρατηρήσει: «Σήμερα έχουμε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την άρση του καμποτάζ. Η άρση αυτών των περιορισμών θα αυξήσει το ΑΕΠ 17%». Ο κ. Στουρνάρας είχε προτείνει «να αξιοποιήσουμε την ακίνητη δημόσια περιουσία. Σήμερα πρέπει να πουλήσουμε γιατί η θηλιά σφίγγει. Η εκκλησία και το κράτος έχουν τις μεγαλύτερες εκτάσεις» είχε πει. Για να συμπληρώσει: «Πρέπει να ακολουθήσουμε τους στόχους του μνημονίου. Το μνημόνιο λέει το αυτονόητο, λογικά πράγματα. Χρειάζεται όμως και ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα». Επίσης είχε προτείνει επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, νέες μορφές τουρισμού και κατασκευή μεγάλων έργων με συμβάσεις παραχώρησης, ΣΔΙΤ.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, όπως λένε και στην τοπική της Μεσσηνία, όλα όσα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!
 http://rodosalarm.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20860:2014-02-03-14-45-40&catid=41:ellada&Itemid=53

Δεν υπάρχουν σχόλια: