slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Χ. Κόκκινου και στελέχη της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με το νέο Διοικητή Νοσοκομείου Σύρου κ. Πετράκη

Στο αγαθό της δημόσιας υγείας να έχουν πρόσβαση
όλοι οι νησιώτες μας
Να δοθούν άμεσα λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα

ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και τα στελέχη Δαδάος Μάκης και
Παπαμανώλης Γιώργος  του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» είχαν συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Σύρου με το νέο Διοικητή κ. Πετράκη.
Τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας του έθεσαν τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στο σύνολο των νησιών μας στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα:
·                     Την ανάγκη στελέχωσης των μονάδων Υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα κίνητρα που πρέπει να θεσπιστούν από την Πολιτεία για όσους υπηρετούν στα νησιά μας.
·                     Την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων από το ΕΣΠΑ για προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών υγείας.
·                      Τα ζητήματα διακομιδής των ασθενών και αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών.
·                      Την ανάγκη ανανέωσης του «στόλου» των ασθενοφόρων.
·                     Έθεσαν υπόψη τις κινητοποιήσεις των νησιωτών μας που έγιναν πρόσφατα (Μήλο) και θα πραγματοποιηθούν (Πάρο) για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας αλλά και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που λάβαμε σε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου («οι νησιώτες μας απολαμβάνουν παροχές υγείας Ελβετίας»!!! Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζος, Νάξος, 2011) αλλά και στις παρεμβάσεις μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
            Επίσης, ενημέρωσαν ότι το «δελφίνι της ζωής και την ελπίδας» που παρείχε υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες μας στα Δωδεκάνησα, όχι μόνο δεν θα έρθει στις Κυκλάδες αλλά με εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου μετατρέπεται σε παλιοσίδερα.
Οι μνημονιακές πολιτικές στερούν τη δημόσια υγεία από αναγκαίους οικονομικούς πόρους, όμως αυτό το κοινωνικό αγαθό πρέπει να προστατευτεί και να στηριχθεί από την πολιτεία λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες νησιωτικότητας.
Ο κ. Πετράκης ενημέρωσε τα στελέχη της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» για τις προσπάθειες που καταβάλει, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν και στην αναγκαιότητα να λειτουργήσουν οι μονάδες υγείας της περιοχής μας με βάση τους προβλεπόμενους και εγκεκριμένους  προϋπολογισμούς.
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: