slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Με την παρούσα σας αποστέλλουμε την υπ’ αριθμ. ΔΙΕΣ/Φ10/27/118380-22/1/2014 εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, με την οποία υλοποιούνται σημαντικές προτάσεις του   συλλόγου μας  , που βελτιώνουν το καθεστώς των ρυθμίσεων των ασφαλιστικών οφειλών και το οδηγούν προς την σωστή κατεύθυνση, χρειάζονται  φυσικά  και  άλλα  και  για αυτό μαχόμαστε.

Η εγκύκλιος περιέχει τις βασικές αλλαγές υπαγωγής στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» και συγκεκριμένα:

·        Καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής ως προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση.

·        Μέχρι τώρα, δεν μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλέτες κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή.  Η διάταξη βελτιώνεται σημαντικά: στο εξής για να ενεργοποιηθεί η εξαίρεση, δεν αρκεί απλώς η ποινική δίωξη αλλά πρέπει να έχει εκδοθεί και σχετική καταδικαστική απόφαση για φοροδιαφυγή.

·        Μέχρι σήμερα, για οφειλές άνω των 5.000€ απαιτείτο από τον ασφαλισμένο η απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της δυνατότητας ανταπόκρισης στο ύψος της μηνιαίας δόσης.  Το σχετικό όριο αυξάνεται από 5.000 € σε 10.000 €.  Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα για τους οποίους το όριο οφειλών παραμένει στα 5.000€. Σύμφωνα με το γράμμα της διάταξης, ως «διακοπή» νοείται η πλήρης διακοπή του επιτηδεύματος και όχι το απλό κλείσιμο του καταστήματος.

Οι νέες ρυθμίσεις, που αντιστοιχούν σε προτάσεις   δικές  μας  και   της ΕΣΕΕ δίνουν περισσότερες δυνατότητες και διευκολύνσεις στους συναδέλφους ώστε να ενταχθούν στις υπάρχουσες ρυθμίσεις των ασφαλιστικών οφειλών, ενώ παράλληλα αναμένεται να βελτιώσουν και την ρευστότητα του ασφαλιστικού μας ταμείου.

 

Συναδελφικά

                               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο  Γ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ                                    
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ                                                                       ΜΑΙΤΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: