slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία στη Μήλο: SOS εκπέμπουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας

Στη Μήλο περιόδευσαν την Παρασκευή και το Σάββατο 24-25/1 ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και το μέλος της ΚΕ και συντονιστής του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.
Την Παρασκευή επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας και συνομίλησαν με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους, και στη συνέχεια το εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου είχαν εκτεταμένη συζήτηση με....
τον διευθυντή και το σύνολο του προσωπικού της μονάδας παραγωγής.
Σε ό,τι αφορά το Κ.Υ., διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά και από κοντά τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού από τους 14 γιατρούς ειδικοτήτων που προβλέπει το οργανόγραμμα, υπηρετούν μόνο 4, ενώ υπάρχει ολοκληρωτική έλλειψη σε αγροτικούς γιατρούς. Στη συζήτηση τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα υγείας που απασχολούν τη Μήλο αλλά και όλα τα νησιά, συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης κατάργησης του ΙΚΑ σε συσχετισμό και με το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, ενώ αναπτύχθηκαν σε γενικές γραμμές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή του δικτύου διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, που αποτελεί και τον προπομπό για την τελική εκποίηση και της μητρικής ΔΕΗ. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, όπως και του νερού, αποτελούν μεγάλα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, για τα οποία οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.
Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος και ο Νίκος Μανιός μίλησαν σε συγκέντρωση του κόμματος στο δημαρχείο της Μήλου, όπου ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τρέχουσα συγκυρία, ενόψει και των αναμετρήσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Τόνισαν ότι η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής των κυβερνήσεων των μνημονίων πλησιάζει και ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει και να κατακτηθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα.
Τέλος, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στην Πλακιώτικη Ένωση, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολλωνίων Μήλου (ΠΟΣΠΟΜ) και στον Ναυτικό Όμιλο.

   27/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: