slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βαβέλ συνιστωσών ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αρκεί το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οικονομική πολιτική  όπως γράφαμε προηγουμένως,έσκασε και η βόμβα του Μ. Γλέζου για συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου προκάλεσε  σύγχυση και προβληματισμό  η αναφορά του Μανώλη Γλέζου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση να ,,,,,,
συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αν το κυβερνών κόμμα εγκαταλείψει «την πολιτική του δανεισμού, την πολιτική που αρπάζει απ’ το λαό και δίνει στις τράπεζες».
Η αρχική ερμηνεία που δόθηκε ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι υπό όρους στο σενάριο του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού. Για «βόμβα παραπληροφόρησης» έκανε λόγο στη συνέχεια ο Γλέζος, ενώ ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε «ιστορικό ατόπημα για την Αριστερά» ένα τέτοιο σενάριο.
Το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος τόνισε σχετικά με τα σενάρια που ζυμώνονται προσφάτως για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ» προσθέτοντας πολύ χαρακτηριστικά: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».
Λίγη ώρα αργότερα επίσης απ’ το βήμα της βουλής, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης με παρέμβασή του επιχείρησε να κόψει κάθε κουβέντα γύρω απ’ το θέμα λέγοντας ότι «είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας» υπογραμμίζοντας απευθυνόμενος στους κύκλους που προωθούν ένα τέτοιο σενάριο πως «μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία. Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα».
Στη συνέχεια για να λυθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε το περιβάλλον Γλέζου σχολιάζοντας τις ερμηνείες που δόθηκαν στην αρχική τοποθέτηση του βουλευτή ανέφερε ότι «όποιος δεν καταλαβαίνει την ειρωνεία, είναι τουλάχιστον ηλίθιος» ενώ και στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» υπήρξε ανάρτηση που έκανε λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει» ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία -συνεπώς επικίνδυνοι- ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».
Ως γνωστόν η Κουμουνδούρου απ’ τις αρχές της εβδομάδας «ξορκίζει» τα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που φούντωσαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή σχετικές δημοσκοπήσεις με το συγκεκριμένο ερώτημα χαρακτηρίζοντάς τα ως «ανέκδοτο». Σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου δεν θα θελήσει να μπει σε μια τέτοια συζήτηση πριν από μια νέα εκλογική καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας.
Την ίδια ώρα μάλιστα που εν είδη αστείου και ειρωνείας όπως διευκρίνιζε ο Μανώλης Γλέζος έκανε τις επίμαχες δηλώσεις στη βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβασή του υποσχέθηκε μια εξεταστική για πως φτάσαμε στο μνημόνιο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «κουκουλώνει τις κυβερνητικές ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός» με αφορμή την έρευνα της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο και τις πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα. Σύντομα, όμως, η επόμενη κιόλας Βουλή, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν».
Και κατέληξε σημειώνοντας ότι «το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση. Και θα το πράξουμε».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: