slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ακόμη πιο φτωχός συγγενείς στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα είναι οι Κυκλάδες από τη επόμενη περιφερειακή θητεία 2014-2019. Από τη νέα κατανομή που θα ισχύσει οι Κυκλάδες χάνουν τρεις έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο και θα έχουν μειωμένη εκπροσώπηση. Και οι τρεις έδρες θα προστεθούν στα Δωδεκάνησα που αυξάνουν κι άλλο τη δύναμή τους στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Συγκεκριμένα, από μία έδρα χάνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Μήλου και Νάξου. Εξ αυτών, οι δύο έδρες θα περάσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κω και η μία στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου. Έτσι, από την επόμενη θητεία, οι Κυκλάδες θα έχουν 17 έδρες (αντί 20 που έχουν σήμερα) στο περιφερειακό συμβούλιο και τα Δωδεκάνησα 34 έδρες (αντί 31 που έχουν σήμερα). Ειδικότερα με βάση τη νέα κατανομή εδρών προκύπτει η παρακάτω σύνθεση: ΚΥΚΛΑΔΕΣ Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου: 1 έδρα Περιφερειακή Ενότητα Θήρας: 3 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου: 1 έδρα Περιφερειακή Ενότητα Μήλου: 1 έδρα Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου: 2 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Νάξου: 3 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Πάρου: 2 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Σύρου: 3 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Τήνου: 1 έδρα ΣΥΝΟΛΟ: 17 έδρες ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου: 5 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου: 1 έδρα Περιφερειακή Ενότητα Κω: 7 έδρες Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου: 21 έδρες ΣΥΝΟΛΟ: 34 έδρες *Στα παραπάνω δε συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις του περιφερειάρχη και των δύο χωρικών αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Ακόμη πιο φτωχός συγγενείς στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα είναι οι Κυκλάδες από τη επόμενη περιφερειακή θητεία 2014-2019. Από τη νέα κατανομή που θα ισχύσει οι Κυκλάδες χάνουν τρεις έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο και θα έχουν μειωμένη εκπροσώπηση. Και οι τρεις έδρες θα προστεθούν στα Δωδεκάνησα που αυξάνουν κι άλλο τη δύναμή τους στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, από μία έδρα χάνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Μήλου και Νάξου. Εξ αυτών, οι ....
δύο έδρες θα περάσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κω και η μία στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.
Έτσι, από την επόμενη θητεία, οι Κυκλάδες θα έχουν 17 έδρες (αντί 20 που έχουν σήμερα) στο περιφερειακό συμβούλιο και τα Δωδεκάνησα 34 έδρες (αντί 31 που έχουν σήμερα).
Ειδικότερα με βάση τη νέα κατανομή εδρών προκύπτει η παρακάτω σύνθεση:
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου: 1 έδρα
Περιφερειακή Ενότητα Θήρας: 3 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου: 1 έδρα
Περιφερειακή Ενότητα Μήλου: 1 έδρα
Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου: 2 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Νάξου: 3 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Πάρου: 2 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Σύρου: 3 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Τήνου: 1 έδρα
ΣΥΝΟΛΟ: 17 έδρες
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου: 5 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου: 1 έδρα
Περιφερειακή Ενότητα Κω: 7 έδρες
Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου: 21 έδρες
ΣΥΝΟΛΟ: 34 έδρες
*Στα παραπάνω δε συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις του περιφερειάρχη και των δύο χωρικών αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: