slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, τις αποφάσεις της Κτηματικής υπηρεσίας για κατεδάφιση έργων και υποδομών στον Απόλλωνα και την εκδήλωση των χρόνιων προβλημάτων που φθάνουν σήμερα στο απροχώρητο, αναφέρουμε τα εξής:
Επανειλημμένα έχουμε τονίσει και αποκαλύψει στους κατοίκους του νησιού μας και της περιοχής μας ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι  αποτελούν θεσμοθετημένους οργανισμούς του ...
κράτους μέσω των οποίων εφαρμόζονται οι γενικότεροι στόχοι και επιλογές του συστήματος σε τοπικό επίπεδο και στις μικρές κοινωνίες και όχι όργανα που θα φροντίζουν να λύνουν προβλήματα για να καλύψουν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.
Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι απόψεις μας για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα  οι εκάστοτε Αρχές και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας, τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων, τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν παρακάμψει όλα τα εμπόδια (ΣτΕ, αρχαιολογία κλπ) όπως έχουν κάνει σε πολλές άλλες  περιπτώσεις στο νησί μας.
Οι υπηρεσίες που επιβλέπουν και παραλαμβάνουν τα έργα, όπως και αυτές που εκδίδουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης και τις άλλες κυρώσεις, ελέγχονται από τις ίδιες Αρχές. Η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική τους για όποιες αστοχίες και παραλείψεις, για τη διαιώνιση προβλημάτων, χωρίς να δίνουν οριστική λύση, (όπως ΒΙΟΚΑ ) και όχι των δημοτών που πληρώνουν με τον ιδρώτα τους την κατασκευή των έργων και τώρα καλούνται να πληρώσουν το κόστος της μεταφοράς λυμάτων.
Εμείς θα είμαστε μπροστά και καλούμε τους κατοίκους να παλέψουν ώστε:
·         Να μην κατεδαφιστεί κανένα έργο ή υποδομή
·         Να μη πληρώσει κανείς ούτε ένα ευρώ για τις ευθύνες και τις αστοχίες των Αρχών.
Όσον αφορά τον ΒΙΟΚΑ καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την πάγια θέση μας για ενιαία αντιμετώπιση με σύγχρονη μονάδα που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα τόσο στον Απόλλωνα όσο και των γειτονικών χωριών και των οικισμών.
Να διεκδικήσουν οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των θεσμών, των υπηρεσιών, της δικαιοσύνης και των διαφόρων όψιμων «σωτήρων» παλιών και νέων. Να συνδυάσουν την πάλη τους για τα άμεσα και τοπικά τους προβλήματα με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αντιλαϊκή λαίλαπα και  την πάλη  για την ανατροπή  του σάπιου συστήματος, που δεν νοιάζεται για τις ανάγκες των κατοίκων.

Κωμιακή
19/1/2014


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το γνωστό καπέλωμα ,HIS MASTERS VOICE