slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο ΣτΕ και η Περιφέρεια για τις ΑΠΕ σε Πάρο, Νάξο, Άνδρο, Τήνο


 Ο μόνος Περιφερειακός Σύμβουλος  που ενημερώνει  έγκαιρα και έγκυρα τα ΜΜΕ των Κυκλάδων και ασχολείται  και με θέματα ουσία .
Σε σημερινό δελτίο τύπου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Κώστας Ν. Μπιζάς ενημερώνει για την απόφαση που έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το Περιφεριακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηριχθούν οι Δήμοι των τεσσάρων νησιών Πάρου, Νάξου, Άνδρου και Τήνου στην προσφυγή τους προς το ΣτΕ για να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με την εγκατάσταση των ΑΠΕ στα παραπάνω νησιά. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Κώστα Ν. Μπιζά:




Ρόδος 25.01.2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις ΑΠΕ


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 25.01.2014 αποφασίστηκε ομόφωνα να στηριχθούν οι Δήμοι των τεσσάρων νησιών Πάρου, Νάξου, Άνδρου και Τήνου στην προσφυγή τους προς το ΣτΕ για να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με την εγκατάσταση των ΑΠΕ στα παραπάνω νησιά.
Ταυτόχρονα αποφασίστηκε επικουρικά στους Δήμους να προσφύγει και η Περιφέρεια στο ΣτΕ για το παραπάνω θέμα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι θετικό στην εγκατάσταση των ΑΠΕ στο Νότιο Αιγαίο αλλά με την προυπόθεση ότι θα προηγηθεί διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες ώστε να υπάρξει χωροθέτηση και σχέδιο για την ανάπτυξη τους.
Σε κάθε περίπτωση από την ανάπτυξη των ΑΠΕ θα πρέπει να έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος και οι τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας.
Στην τοποθέτηση μου στήριξα την παραπάνω απόφαση και ενημέρωσα για τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαίτερα στο νησί της Πάρου.
Ταυτόχρονα ανέφερα
1ον) ότι η Περιφέρεια έχει την ευκαιρία με το συγκεκριμένο θέμα να αναδείξει τον καθωριστικό ρόλο που έχει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και
2ον) ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού.


Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Μπιζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: