slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ: Λαφαζάνης εναντίον Δραγασάκη, Σταθάκη και Μηλιού


Την έντονη διαμαρτυρία της Αριστερής Πλατφόρμας μετέφερε στα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του οικονομικού επιτελείου του κόμματος για το χρέος και τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες.... τόσο ο κ. Λαφαζάνης όσο και τα άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους καθώς έκριναν ότι οι τελευταίες δηλώσεις των Δραγασάκη, Σταθάκη και Μηλιού ήταν ουσιαστικά εκτός της επίσημης γραμμής του κόμματος και υπογράμμισαν πως δεν είναι δυνατόν σε μια κρίσιμη καμπή να βγαίνουν οι κορυφαίοι των οικονομολόγων και να μιλούν για «διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους» - και όχι «του μεγαλύτερου» όπως αποφάσισε το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - να προσδιορίζουν το απεχθές χρέος μόλις στο 5%, και να επιχειρηματολογούν για την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η διαμαρτυρίες των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας (Π. Λαφαζάνης, Αντ. Νταβανέλλος) εκφράστηκαν έντονα αλλά δεν πήραν ευρύτερες διαστάσεις αφού ουσιαστικά η πλευρά της πλειοψηφίας δεν απάντησε.

Το θέμα ωστόσο δεν θεωρείται λήξαν εσωκομματικά και αναμένεται να απασχολήσει κορυφαίες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: