slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΡΕΜΕ ΣΑΜΑΡΑ «Έδωσαν τα χέρια» Ζώης – Πολύδωρας

 ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ» 

(Της Λώρας Ιωάννου- Έντυπη έκδοση RealNews)

 Η Λαϊκή Δεξιά, ετοιμάζει συνασπισμό!
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο χώρο της ΛαΪκής Δεξιάς. Στόχος, είναι η δημιουργία του «Πατριωτικού Συνασπισμού» που θα......
συστεγάσει κόμματα, πολιτικές κινήσεις ή μεμονωμένα πρόσωπα.
Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς ο κεντροδεξιός συνασπισμός πρέπει να έχει συγκροτηθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να δώσει το «παρών» στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές, όποτε προκηρυχθούν.
Τα σχέδια είναι φιλόδοξα. Οι πρωταγωνιστές δεν κρύβουν τη μύχια σκέψη τους, ότι αν υπάρξει συμφωνία και δυναμική, ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» που κυοφορείται, μπορεί να βρεθεί πολύ κοντά στο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να εκφραστεί με Κοινοβουλευτική Ομάδα, ακόμα και στη παρούσα Βουλή!!
Συγκεκριμένα:
Η «Νέα ΜΕΡΑ», διαθέτει δύο βουλευτές, τον Νίκο Σταυρογιάννη και τον Γιάννη Κουράκο, ενώ στον χώρο, υπάρχουν ακόμη οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Γιώργος Νταυρής, ο οποίος διαγράφτηκε πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Εκτός από τις ευρωεκλογές, οι πρωταγωνιστές φιλοδοξούν να καταγράψουν ισχυρή παρουσία και στις αυτοδιοικητικές.
Η «Νέα ΜΕΡΑ» εκτιμά ότι μπορεί να διεκδικήσει δυνατά τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (ίσως με υποψήφιο τον Νίκο Παπαδημάτο), Αττικής (με υποψήφιο τον Γιάννη Μανώλη), Στερεάς Ελλάδος (με υποψήφιο τον Μιχάλη Γιαννάκη), και Θεσσαλίας, (όπου διαθέτει μεγάλη επιρροή ο Χρήστος Ζώης).
Τα τελευταία 24ωρα, όλοι συναντούν όλους…
Ο Βύρων Πολύδωρας πρόσφατα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της «Νέας ΜΕΡΑ»ς  Χρήστο Ζώη, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να σαλπάρει προσκλητήριο συνεργασιών!
Οι δυο άντρες, γνωρίζονται πολύ καλά, αφού συνυπήρξαν στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για έναν «πολιτικό αρραβώνα», μια «βάση εκκίνησης για να υποδεχτούμε από πολλές πολιτικές εστίες ανθρώπους που θα συνταχθούν σε μία ευρύτερη κίνηση».
Στο επίμαχο ερώτημα, ποιος θα ηγηθεί αυτής, όλοι αποφεύγουν να μπουν στην ονοματολογία, ώστε να μην εξαντληθεί η συζήτηση στις καρέκλες και στα αξιώματα. «Η καλύτερη αξιοποίηση για τον Πολύδωρα, είναι στην ευχέρεια των πολιτικών και των κινήσεων», αρκείται να πει ο Β. Πολύδωρας.
Στο παρασκήνιο, φαίνεται ότι η πρώτη μεγάλη δυσκολία είναι να ξεπεραστούν οι προσωπικές φιλοδοξίες, καθώς πολλά στελέχη προσέρχονται με συγκεκριμένα αιτήματα για τις συγκεκριμένες «καρέκλες».
«Δεν θα είναι μαγαζί με προαπαιτούμενα», λένε οι πρωτεργάτες, κόβοντας τον…βήχα σε όσους βάζουν πρώτες τις καρέκλες και μετά την πολιτική.
«Όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω», τονίζει ο Χρήστος Ζώης, αφού ήδη διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.
Στη μακριά λίστα των υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής, ξεκαθαρίζουν από τώρα ότι δεν ενδιαφέρονται οι, Χρήστος Ζώης και Βύρων Πολύδωρας, ευελπιστώντας ότι το ίδιο θα πράξουν και οι άλλοι.
Στην ενιαία έκφραση των «μεταμνημονιακών δυνάμεων», όπως προτιμούν να χαρακτηρίζουν την κίνηση ώστε να μην εγκλωβιστούν στη διελκυστίνδα «μνημονιακός –αντιμνημονιακός», χωρούν πολλοί.
Μάλιστα έχει κλειστεί συμφωνία με το κεντροδεξιό κίνημα «Ελεύθεροι Έλληνες» με επικεφαλής τον Γιώργο Κανάρη, την κεντρογενή «Ισχυρή Ελλάδα» με επικεφαλής τον Γιάννη Καρακασίδη, ενώ προχωρημένες συζητήσεις υπάρχουν με δύο εξωκοινοβουλευτικά μεταρρυθμιστικά κόμματα.
Δίαυλοι επικοινωνίας επίσης υπάρχουν και με τους Στρατιωτικούς που αποχώρησαν από τον «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας», οι οποίοι δημιούργησαν την «Δημοκρατική Παρέμβαση», υπό τον Γιώργο Γερούλη.
Από τον ΛΑΟΣ, θετικοί εμφανίζονται οι Γιώργος Κανελλόπουλος και Γιώργος Σαρατσιώτης, ενώ στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται προσχωρεί και το «Κίνημα Δανειοληπτών & Θυμάτων της Οικονομικής Κρίσης».
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα πολιτικά πρόσωπα που προσεγγίζονται… Οι συζητήσεις προχωρούν, άλλοτε με αστερίσκους, άλλοτε χωρίς.
Επαφές έχουν γίνει και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη… «Από εκείνον εξαρτάται», λέει ο Β. Πολύδωρας, εκτιμώντας ότι οι δικαστικές εκκρεμότητες του πρώην περιφερειάρχη, δεν αποτελούν πρόβλημα για την πολιτική ενεργοποίησή του… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Ψωμιάδης «φλερτάρει» με τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ενώ κάποιοι θα τον προτιμούσαν υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεδομένου ότι στο ευρωψηφοδέλτιο, υπάρχει ήδη …συμφόρηση!
Συζήτηση και με Παπαθεμελή
Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν «γέφυρες» με τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» του Στέλιου Παπαθεμελή.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βύρων Πολύδωρας θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στις 25 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να σφυγμομετρήσει  το πολιτικό κλίμα.
Οι επαφές με το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του Νίκου Νικολόπουλου, προχωρούν μετ εμποδίων… Ο ανεξάρτητος βουλευτής φαίνεται να επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ φλερτάρει καιρό τώρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Ανοικτός είναι και ο δρόμος σύμπλευσης με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κρητικό, ο οποίος έχει δημιουργήσει τον φορέα «Νικόλαος Ζορμπάς», εκπροσωπώντας το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.
Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, μάλλον υπάρχει «παγωμάρα»… Απευθείας συζήτηση δεν έχει γίνει, καθώς η απροθυμία και από τις δύο πλευρές. Είναι έκδηλη… «Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω κάνει συζήτηση με κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει. Είμαι στο κόμμα μου και προχωρώ», δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης… «Παντού λέει ότι θέλει να είναι πρώτος στο ευρωψηφοδέλτιο», διατείνεται η πλευρά που απευθύνει το προσκλητήριο, σε μια προσπάθεια να αποφύγει μια σε βάθος κουβέντα μαζί του…
Οι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος αισιοδοξούν ότι θα δημιουργήσουν εκείνη τη δυναμική, που θα τους επιτρέψει να προσελκύσουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς που πάνε προς τη Χ.Α., δυσαρεστημένους Καραμανλικούς, αλλά και ψηφοφόρους από το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.
http://fonaklas.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5965.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: