slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δυο σημαντικά βιβλία για την Ιστορία του Κρανιδίου και τα Νομίσματα της αρχαίας Ερμιόνης, από τον Ερμιονίτη –Νάξιο –Φιλώτιτη Φιλόλογο τ. Διευθυντή Λυκείου Γιάννη Ησαΐα.

Δυο σημαντικά βιβλία για την Ιστορία του Κρανιδίου και για τα Νομίσματα της αρχαίας Ερμιόνης παρουσιάστηκαν μέσα στο 2013 στην Ερμιόνη και στο Κρανίδι. Συγγραφέας ο Ερμιονίτης Φιλόλογος τ. Διευθυντής Λυκείου Γιάννης Ησαΐας. Την επιμέλεια των βιβλίων είχε η κ. Χαρίκλεια Γ. Δημακοπούλου ενώ στην έκδοσή τους προχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας.



Στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, σελ. 7, «Ο πάγκος των νέων βιβλίων») ο κ. Άδωνις Κύρου, όντας παρών στο Κρανίδι, στην εκδήλωση για τον ιστορικό τόμο του ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, δημοσιεύει κριτική για τα δύο βιβλία του Ερμιονίτη Φιλολόγου - τ. Διευθυντή Λυκείου Γιάννη Ησαΐα, με την επιμέλεια της κ. Χαρίκλειας Γ. Δημακοπούλου.
Τα προαναφερόμενα βιβλία αναφέρονται ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ, (βιβλίο Β), καθώς επίσης και στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ, ΔΙΔΥΜΩΝ, ΦΟΥΡΝΩΝ, ΚΟΙΛΑΔΑΣ, που αποτελούν έκδοση του Δήμου ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, με την ευγενή φροντίδα και αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημητρίου Καμιζή.
Τα βιβλία παρουσίασαν, το πρώτο (αρχαίων Νομισμάτων) στο Σχολείο Συγγρού Ερμιόνης, η ερίτιμη κ. Αδαμαντία Κονδύλη Μαθηματικός - τ. Λυκειάρχης και ο αξιότιμος κ. Γεώργιος Φασιλής, Αντιπτέραρχος ε.α. και Αντιπρόεδρος του ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ενώ στο δεύτερο για την Ιστορία του Κρανιδίου (στην αίθουσα Τελετών του νέου Λυκείου Κρανιδίου) κύριος ομιλητής ήταν ο ελλογιμώτατος κ. Διονύσιος Καλαμάκης, Αναπλ. καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισηγήτρια - ομιλήτρια η κ. Παναγιώτα Μουδάκη Φαρμακοποιός Κρανιδίου.



Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής για τις δυο νέες εκδόσεις του Δήμου Ερμιονίδας:

Εκδόθηκαν από το Δήμο Ερμιονίδας τα δύο νέα βιβλία του Γιάννη Ησαΐα, το πρώτο με θέμα την ιστορία του Κρανιδίου και των Κοινοτήτων Πορτοχελίου, Διδύμων, Φούρνων και Κοιλάδας και το δεύτερο με τα νομίσματα της Αρχαίας Ερμιόνης και της Αρχαίας Πόλης των Αλιέων.
Στο πρώτο βιβλίο ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Γιάννης Ησαΐας κάνει εκτενή και ενδελεχή αναφορά στην ιστορία του Κρανιδίου, του Πορτοχελίου, των Διδύμων, των Φούρνων και της Κοιλάδας.
Στο δεύτερο βιβλίο του παρουσιάζει νέα στοιχεία για τα νομίσματα της Αρχαίας Ερμιόνης καθώς και την έρευνά του για τα νομίσματα της Αρχαίας πόλης των Αλιέων στο Πορτοχέλι.
Πρόκειται για δύο πολύ σπουδαία βιβλία με βιβλιογραφικές αναφορές σε όλες τις διαθέσιμες πηγές αλλά και με την πρωτότυπη έρευνα του εκλεκτού συμπατριώτη μας φιλολόγου και ιστορικού ερευνητή Γιάννη Ησαΐα.
Σε συνεννόηση πάντα με το συγγραφέα, τα βιβλία θα παρουσιαστούν επίσημα στο Κρανίδι, στην Ερμιόνη και στον Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2013.






Δεν υπάρχουν σχόλια: