slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και 5 εκατ. ευρώ εγγύηση ο Δημ. Κοντομηνάς


Στην απόφαση να αφεθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και με την καταβολή του ποσού-μαμούθ των πέντε εκατ. ευρώ ως εγγύηση, κατέληξε την Τετάρτη το Δικαστικό Συμβούλιο που είχε κληθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Απασχολεί στην επιχείρησή του 1.500 άτομα και σε.... περίπτωση που πάει φυλακή, ο όμιλος του θα καταρρεύσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους. Αυτό ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς στο δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντομηνάς, ισχυρίστηκε: «Το ότι γίνεται έρευνα για το ΤΤ είναι γνωστό εδώ και καιρό άρα αν ήθελα να φύγω θα είχα οργανώσει τη διαφυγή μου εδώ και καιρό. Εγώ αντίθετα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επέστρεψα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ».

Επικαλέσθηκε επίσης άλλες δικαστικές υποθέσεις με περιοριστικούς όρους τους οποίους είχε απαρέγκλιτα τηρήσει. «Πάσχω από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα υγείας» ισχυρίστηκε επίσης ενώ συμπλήρωσε ότι «έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες που διαδέχτηκαν το ΤΤ προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκ. ευρώ».

Τέλος, επανέλαβε ότι προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA αν χρειαστεί, διαδικασία ωστόσο που είναι χρονοβόρα καθώς πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.

Μίνα Μουστάκα
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: