slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παράπονα άκουσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στην Άνδρο

perifereiako andros 2
Βροχή παραπόνων δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανάσιου στην Άνδρο.
Βρέθηκε στο νησί την Πέμπτη προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών που πραγματοποιείται στο νησί.
Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του, συμμετείχε σε μέρος της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έγινε το πρωί της ίδιας ημέρας στο νησί.
Ο κ. Αθανασίου έγινε αποδέκτης έντονων, αλλά κόσμιων παραπόνων από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και για τον ...
τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η ελληνική Πολιτεία τα νησιά, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί τα προβλήματα.  
Πέρα από τα θέματα που αφορούν την ακτοπλοΐα, την Υγεία, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, εκφράστηκαν  σοβαρές ανησυχίες για την απαξίωση της αυτοδιοίκησης και τον οικονομικό μαρασμό της, λόγω των μεγάλων περικοπών στις χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά, κάτι το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες προς τους πολίτες.
«Αυτές είναι οι δυνατότητες του κράτους»
Ο κ. Αθανασίου δε χρειάστηκε βγάλει κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι δε θα πρέπει να περιμένουν αλλαγές προς το καλύτερο.  
«Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και όλα τα κόμματα, πιστεύουμε ότι ο εκφραστής του κοινωνικού κράτους πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση που πρέπει να είναι ενισχυμένη θεσμικά και οικονομικά…
…Δε μπορεί να επιτελέσει το κοινωνικό της έργο η τοπική αυτοδιοίκηση με 60% μείωση των χρηματοδοτήσεων.
Μας απασχολεί το θέμα αλλά αυτές είναι οι δυνατότητες του κράτους…», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης. 
perifereiako androsperifereiako andros 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: