slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλες οι λεπτομέρειες για τη φωτιά στην Πάρο


Η άμεση επέμβαση της πυροσβετικής υπηρεσίας Πάρου αλλά και η κινητοποίηση των κατοίκων των γύρω περιοχών είχε σαν αποτέλεσμα η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες στην περιοχή «Ξεροπόταμος» -στην νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου- και έφθασε μέχρι την περιοχή «Βλυσίδια» να τεθεί αρχικά υπό έλεγχο και στη συνέχεια τις πρώτες πρωινές ώρες να κατασβεστεί πλήρως.
Οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και των κατοίκων που έσπευσαν με κάθε μέσο από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που πήραμε από την πυροσβεστική υπηρεσία Πάρου. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 11:45 χθες το βράδυ. Άμεσα 4 οχήματα της πυροσβεστικής και 9 άνδρες έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς.Άμεση ήταν και η κινητοτοποίηση ανδρών της αστυνομίας, κατοίκων της περιοχής, της Τοπικής Κοινότητας Αγκαιριάς, μελών της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης.
Στην περιοχή κατέφθασε κάθε όχημα που ήταν στην περιοχή και μπορούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Στην περιοχή «Γλυσίδια» απειλήθηκαν άμεσα κατοικίες, οι οποίες εκενώθηκαν, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το ξενοδοχείο Holiday Sun (Πούντα).
Λίγο μετά τις 2:00 ήρθαν από την Αντίπαρο 3 υδροφόρες, ένας εσκαφέας και 20 περίπου κάτοικοι, μαζι τους και ο Δήμαρχος Αντιπάρου Γιάννης Λεβεντάκης, για να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή «Ξεροπόταμος» και έφθασε μέχρι την περιοχή «Βλυσίδια» έκαψε 250 με 300 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Στην περιοχή παραμένει σε επιφυλακή ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάρου με τρεις πυροσβέστες.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνόνται από τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάρου.
Ο parianostypos.gr βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς και με φωτογραφίες και βίντεο θα σας δώσει όλη την εικόνα της περιοχής και της καταστροφής που υπέστη από την πυρκαγιά.

Πηγή: www.parianostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: