slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Τήνου:Αποκατάσταση της αληθείας για περιστατικό υγείας

Επειδή διάφορα γράφονται και λέγονται, κρίνουμε σκόπιμο να αποκαταστήσουμε τις αληθείς συνθήκες της μεταφοράς του ατυχήματος που συνέβη στο νησί μας, χθες 11/3. Ο άτυχος άνδρας έφτασε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, το απόγευμα. Ο εφημερεύων ιατρός έκρινε αναγκαία τη διακομιδή και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες ώστε αυτή να γίνει μέσω του ΕΚΑΒ (στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε την επικουρική και.....
συμπληρωματική λειτουργία της Υπηρεσίας μας σε σχέση με τον εθνικό αερομεταφορέα). Το ΕΚΑΒ απάντησε αρνητικά, ως προς τη διάθεση πτητικού μέσου και υπέδειξε τη μεταφορά του περιστατικού στη Σύρο. Κρίθηκε όμως ότι ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε Νοσοκομείο των Αθηνών και ακολούθως ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία του Δήμου Τήνου, με βάση την ασφαλιστική του σύμβαση.

Λόγω της ώρας (18.00) ήταν αδύνατη η πτήση ελικοπτέρου προς Τήνο, με βάση τους ρητούς όρους της σύμβασής μας και μετά την άρνηση εκ νέου του ΕΚΑΒ να μεταφέρει αυτή τη φορά το περιστατικό στη Μύκονο, η μεταφορά έγινε με το πλοίο της γραμμής, αφού είχε ήδη ενεργοποιηθεί ο σχετικός όρος της σύμβασης, περί υποχρέωσης άφιξης πτητικού μέσου στη Μύκονο, εφόσον ο ασθενής φτάσει εκεί. Σε συνέχεια της άμεσης ενεργοποίησης της σχετικής ρήτρας της σύμβασης του Δήμου Τήνου, υγειονομικό αεροπλάνο που είχε αφιχθεί στη Μύκονο ήδη από 21.55, ανέμενε τον ασθενή μας και μετέφερε αυτόν στην Αθήνα (για πρώτη φορά υπήρξε ανάλογη εφαρμογή της σύμβασης, δηλαδή μεταφορά με υγειονομικό αεροπλάνο, του ασθενούς από Μύκονο στην Αθήνα).

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά αερομεταφορά, με ενεργοποίηση της σχετικής Υπηρεσίας μας, για κατεπείγον περιστατικό υγείας. Προκύπτει με διαύγεια ότι πρέπει να γίνει πρόοδος στο μέλλον, στον τρόπο μεταφοράς τού κάθε περιστατικού προς Μύκονο, ανάγκη την οποία ουδέποτε κρύψαμε, αντιθέτως αναδείξαμε εξαρχής. Ωστόσο καλούμε αυτούς που καραδοκούν να ασκήσουν κριτική σε κάθε ενεργοποίηση της σύμβασης, να επιδείξουν μεγαλύτερο θάρρος. Ας παραδεχθούν ότι με την 3η μεταφορά συμπατριώτη μας στην Αθήνα, στις πρώτες 70 μέρες της εφαρμογής της Υπηρεσίας, αυτό που αρμόζει στο Δήμο είναι μάλλον εύσημα παρά στείρα και ρηχή κριτική. Το Δήμο Τήνο δεν τον αφορούν ούτε τα εύσημα αλλά μόνο η διαρκής βελτίωση της Υπηρεσίας μας για το καλό όλων των Τηνιακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: