slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο ίδιο έργο θεατές

Με απογοήτευση παρακολουθούμε το ίδιο έργο και μάλιστα σε επανάληψη. Τα νησιά των Κυκλάδων να παραμένουν αποκλεισμένα λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Τα όποια αιτήματα των ναυτεργατών είναι σεβαστά όπως και το δικαίωμα τους στην απεργία. Στηρίζουμε από την πλευρά μας την άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, την καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και την περαιτέρω αναβάθμιση του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε και την αξιοποίηση του προς όφελος των....
ναυτικών.
 Είναι απολύτως κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες και οι οικογένειές τους. Αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να προσαρμόσουν, συχνά με βίαιο τρόπο, τη ζωή τους στα νέα οικονομικά δεδομένα. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Αντίστοιχες μειώσεις υπάρχουν σε πάρα πολλές κατηγορίες εργαζομένων και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος κατά βάση έχει πληρώσει το τίμημα αυτής της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες όμως  προκαλούν οικονομική ζημία όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά κυρίως στους κατοίκους των νησιών. Οι νησιώτες δεν ανέχονται να είναι όμηροι εκβιαστικών διλημμάτων όταν έχουν και οι ίδιοι προβλήματα καθημερινότητας και επιβίωσης, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα που η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών είναι μειωμένη, με αποτέλεσμα πολλά μικρά νησιά να μένουν χωρίς πλοίο για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Καλούμε λοιπόν τον αρμόδιο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη και τους ναυτικούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να λυθεί η απεργία και να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις που γυρίζουν τα νησιά μας πολλά χρόνια πίσω και δεν οδηγούν σε ανάπτυξη τον τόπο μας αλλά σε μαρασμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χλεχλεδες της νεας δημοκρατιας για προτεινετε καποιο αλλο τροπο να διεκδικησουν οι εργαζομενοι αυτα που οιυποτακτικοι των δυναμεων κατοχης εκλεψαν απο τον ελληνικο λαο .Οπως βλεπετε η ωρα της δικαιωσης για τον εργαζομενο πλησιαζει το συστημα που στηριζετε καταρρεει και μονος δρομος για αυτο ειναι το ιερο δικαιωμα της απεργιας αφηστε λοιπον τα λογικα σας επιχειρηματα δεν πειθετε κανενα Πηγαινετε στα αφεντικα σας να τα πειτε ολα αυτα και προτρεψτε τους να δικαιωσουν τους ναυτικους γιατι ερχεται τσουναμι και ειστε ανοχυρωτοι απεναντι στη λαικη οργη