slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άνοιξε τις πόρτες του το Μαγικό Χωριό

s-300x173

Το Μαγικό χωριό άνοιξε  και φέτος τις πόρτες του από το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί με περισσότερες εκπλήξεις από πέρυσι, περισσότερα παιχνίδια, δώρα και κεράσματα!

Τα επίσημα εγκαίνια του Μαγικού Χωριού είναι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου με πολλές εκδηλώσεις και events μέσα στο χωρίο. Η Φιλαρμονική του Δήμου θα βρίσκεται εκεί από το πρωί παίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αργότερα θα ξεκινήσει συναυλία με νησιώτικα τραγούδια από τοπικούς καλλιτέχνες! Διαγωνισμοί και μπαλονοκατασκευές από τον Μάγο θα μαγέψουν τα παιδιά..

Την Κυριακή το βράδυ επίσης θα μπει σε λειτουργία το ειδικό μηχάνημα που θα ντύσει το Μαγικό Χωριό στα λευκά! Το πολυαναμενόμενο μηχάνημα παράγει πραγματικό χιόνι, με τεχνητό τρόπο φυσικά, προσομοιώνοντας μια πραγματική χιονόπτωση! Σύμφωνα με πληροφορίες η λειτουργία του το βράδυ κάτω από το φως των προβολέων κάνει τη χιονόπτωση να δείχνει ακόμα πιο… μαγική, γι αυτό το λόγο στο χωριό θα χιονίζει μόνο το βράδυ!
Το Σάββατο, την πρώτη -δοκιμαστική- ημέρα λειτουργίας, στο χωριό θα βρίσκεται ο Αγιος Βασίλης για να φωτογραφηθεί με τα παιδιά αλλά και ένας χαρούμενος και δημιουργικός κλόουν που θα κάνει μπαλονοκατασκευές και μαγικά κόλπα. Στα πλαίσια του Μαγικού χωριού εντάσσεται και το χριστουγεννιάτικο Bazzar χειροποίητων αντικειμένων από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους που θα βρίσκεται απέναντι από το Πάρκο της Έλλης, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου, με το ίδιο ωράριο λειτουργίας του Μαγικού Χωριού.
Όλη αυτή η μαγεία φέτος θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα ίσως και ολόκληρο τον κόσμο, αφού ότι συμβαίνει στο μαγικό χωριό θα αναμεταδίδεται ζωντανά από το πιο φρέσκο Web Radio της Νάξου, τονSpiceRadio.gr. Ο σταθμός θα εκπέμπει καθημερινά από το μαγικό χωριό και για πρώτη φορά οι ευχές όλων μας θα μπορούν να ακουστούν παντού, αφού οι παραγωγοί του σταθμού θα βρίσκονται μεταφέροντας το κλίμα, τα σχόλια και τις ευχές των «κατοίκων του χωριού»!
Ζεστοί λουκουμάδες, όπως και πέρυσι, θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες του χωριού κάνοντας και αυτά τα Χριστούγεννα να φαίνονται πιο γλυκά!
Στο Μαγικό Χωριό οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στα ξύλινα σπιτάκια του χωριού, καθ” ένα από τα οποία θα έχει και από ένα «μαγικό» ρόλο. Πέντε θεματικά σπιτάκια στολισμένα στο πνεύμα των γιορτών πλαισιώνουν το μαγικό χωριό προσφαίροντας ακόμα περισσότερες δραστηριότητες σε μικρούς και σε μεγάλους.
Το Ταχυδρομείο. Θα μπορούμε να γράφουμε γράμματα στον Άγιο Βασίλη και ακολουθώντας τα σημάδια του, θα το ρίχνουμε στο γραμματοκιβώτιο το οποίο βρίσκεται μέσα στον μαγικό λαβύρινθο.Επίσης θα παίρνουμε καρτούλες για να γράφουμε ευχές και να τις κρεμάμε στο δέντρο των ευχών.
Εργαστήρι χειροτεχνίας. Όλοι θα γίνουμε βοηθοί του Άγιου Βασίλη και θα καλλιτεχνήσουμε.
Σπίτι του Άγιου Βασίλη. Εκεί θα υποδέχεται τους φίλους του και θα φωτογραφίζεται μαζί τους.
Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής. Μπόλικα μπισκότα, ζάχαρη, τρούφα και άλλα υλικά περιμένουν τους μικρούς ζαχαροπλάστες.
Παραμυθοχώρα. Το σπίτι του παραμυθιού, της εικόνας και της ζωγραφικής προσώπου. Θα ακούσουμε όμορφες ιστορίες, θα παρακολουθήσουμε σκηνές δικές μας και άλλες σε μια μεγάλη οθόνη και θα ζωγραφίσουμε στο πρόσωπο χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Οι ώρες λειτουργίας του Μαγικού χωριού είναι:

11:00 – 14:00 και 15:30 – 20:00

Αυτά που περιμένουμε να δούμε στο χωριό καθ όλη τη διάρκεια των εορτών θα είναι:

  • Τρία μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια πλάι στην παιδική χαρά, που θα απεικονίζουν ένα  ψάρι μέσα στο βυθό, έναν μονομάχος και ένα σπιτάκι με τσουλήθρα!
  • Μεγάλα επιδαπέδια παιχνίδια που θα είναι στημένα καθημερινά έξω από τα σπιτάκια!
  • Τον Μάγος του Άη – Βασίλη που θα είναι εκεί με πολλά μαγικά κόλπα και μπαλονοκατασκευές!
  • Τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη που θα βρίσκεται εκεί καθημερινά!
  • Χαριτωμένες φιγούρες για αστείες φωτογραφίες!
  • Δέντρο προσωπικών ευχών!
  • Δράσεις για τα παιδιά με τη βοήθεια της Φιλοζωικής Νάξου και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
  • «Γεύμα γιορτής» όπου όλοι μαζί θα μαγειρέψουμε και θα γευματίσουμε.
  • Διαγωνισμός εξυπνάδας και ταχύτητας για τους μικρούς μας φίλους.
  • Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής για μεγάλους.
  • Κεράσματα από τους επαγγελματίες του νησιού μας.
  • http://www.wavent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: