slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Απομάκρυνση αμιάντου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου


Με συνέπεια στις δεσμεύσεις του, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ολοκλήρωσε το έργο αποξήλωσης των αμιαντούχων υλικών από τη σκεπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου. Τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, πιστοποιημένη εταιρεία καθαίρεσε ήδη τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου (ελενίτ), τα συσκεύασε και σήμερα αναμένεται να ....
μεταφερθούν στην Αθήνα και εν συνεχεία στο εξωτερικό.

Κατά την αφαίρεση των αμιαντούχων υλικών, το ειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας πραγματοποίησε ψεκασμό στα σημεία σύνδεσης των φύλλων με πολυβυλινική αλκοόλη (ΡVΑ), ώστε να δεσμευθεί οποιαδήποτε μορφή σκόνης δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών και να αποφευχθεί η διαφυγή ινών αμιάντου προς το περιβάλλον. Τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου, τα οποία περιλαμβάνουν ίνες αμιάντου σε ποσοστό 15%, συσκευάστηκαν σε φύλλα ενισχυμένου πολυαιθυλενίου, προκειμένου να μεταφερθούν στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις για το ενδεχόμενο διαφυγής ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα.
Εφαρμόζοντας όλους του κανόνες ασφαλείας για την εκτέλεση των εργασιών και τον καθαρισμό της περιοχής, ο Δήμος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Έτσι, δεν θα λειτουργήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και τα όμορα σχολεία, δηλαδή το 4ο Δημοτικό, το Λύκειο Νάξου, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο, το 1ο, 6ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου, καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που στεγάζεται στο χώρο του ΚΕΓΕ.


Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή καθαίρεση του αμιάντου, δημιουργώντας ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: