slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό στο επίκεντρο



Συνάντηση εργασίας με βασικό θέμα το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη. Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη το....
ειδικό χωροταξικό είναι κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής για τον τουρισμό, καιόπως είπε χαρακτηριστικά «περνάμε από ένα μοντέλο μαζικού μονοθεματικού τουρισμού σε ένα μοντέλο πολυθεματικού τουρισμού με πολύ περισσότερες ειδικές μορφές και δυνατότητες για Ανάπτυξη σε όλη τη Χώρα».
Σύμφωνα με την υπουργό, ο χωροταξικός σχεδιασμός θα βοηθήσει μια τουριστική Ανάπτυξη με σχεδιασμό, με στρατηγική αλλά κυρίως με όραμα.
Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως το νέο χωροταξικό αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο επισημαίνοντας πως «κινείται σε τρεις άξονες, στο σεβασμό στο περιβάλλον, στη δυνατότητα δημιουργίας και ανάπτυξης ήπιας μορφής τουριστικών επενδύσεων και στη διαμόρφωση ενός σωστά οργανωμένου χώρου».
«Το νέο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την Ανάπτυξη και δίνει τη δυνατότητα πραγματικά για μια φιλική προς το περιβάλλον οικονομική ανάπτυξη με πολλά οφέλη και για την κοινωνία» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, επισημαίνοντας πως «είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου στη χωροταξία για την πρόοδο της χώρας μας για να μη "γερνά" η φύση μας, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον στα σωστά πλαίσια, να το προστατεύσουμε και, βεβαίως, να κάνει στο τέλος η Ελλάδα τις επιλογές που εκείνη θέλει σε σχέση με τις επενδύσεις».



http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: