slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Άνοιξαν» οι ουρανοί - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια



Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το απόγευμα στην Πελοπόννησο έχουν δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο.
Δύσκολες ώρες περνούν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του 'Αργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι.... δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και έχουν πλημμυρίσει το 'Αργος.




Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, έχει διακοπή η κυκλοφορία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 20 κλήσεις ενώ προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι, ενώ έχουν ανέβει αρκετά τα νερά και είναι δύσκολη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, από τους Μύλους προς το 'Αργος.



Προβλήματα με πλημμύρες έχει και η περιοχή της Κυπαρισσίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 12 κλήσεις, για άντληση υδάτων, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά.


(ΠΗΓΗ: sat24.nl)
Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Καλού Νερού. Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

(ΠΗΓΗ: www.emy.gr)
Λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Έκλεισε λόγω κατολισθήσεων η παλαιά εθνική Πατρών-Κορίνθου

Θυελλώδεις άνεμοι 

Πτώσεις δέντρων, αποκολλήσεις πινακίδων και δρόμοι ποτάμια στις παραθαλλάσιες περιοχές, από τα μποφόρ που πνέουν, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού της Κυριακής και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το dete.gr, αρκετές κλήσεις για πτώσεις δέντρων δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία στην Πάτρα, αφού στις περιοχές Πλατάνι, Συχαινών και στον Ψαθοπύργου οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που μερικά δέντρα δεν άντεξαν.

Έπεσαν δέντρα, αποκολλήθηκαν πινακίδες στην Αχαΐα
Eπιπροσθέτως, στο Μεσολόγγι, «χάθηκε» ο δρόμος για την Τουρλίδα, αφού τα κύματα τον είχαν μετατρέψει σε ποτάμι.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Με προβλήματα διεξάγονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Το πρωί της Κυριακής δεν πραγματοποιήθηκε στις 7:25 το δρομολόγιο του Blue Star Paros για Πάρο, Νάξο Ιο Θήρα και του Βlue star Ithaki στις 7:30 για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Επίσης δεν εκτελέστηκαν ορισμένα δρομολόγια υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ στις 1:15 το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα Παξούς. Τα δρομολόγια όλων των πλοίων Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα γίνονται κανονικά. Κλειστό παραμένει από το Σάββατο το μεσημέρι το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου.

Χιόνια σε περιοχές της Β. Ελλάδας
Μάλιστα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στα Βόρεια, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται σε όσους θέλουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας – Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Β. ΕλλάδαςΕπίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 

Νεφώσεις αναμένονται με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένησης, στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι, στο βόρειο αιγαίο βορειοανατολικοί που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για τη Δευτέρα:
ΑττικήΚαιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μπλοφάρει από το μεσημέρι βόρειοι αρχικά με την ιδία ένταση οι όποιοι το βράδυ θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση.
Θερμοκρασία: από 3 ως 11 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στο ιόνιο. πιθανότητα παροδικών καταιγίδων στο Ιόνιο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο το πρωί 6 με 7 μποφόρ.
Βαθμιαία οι άνεμοι θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 9 ως 20 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησοςκαιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες πιθανώς ισχυρές και χιονιά στα βόρεια ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1200-1300 μετρά). βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.
άνεμοι: στα νότια αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου. στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 6 μπλοφάρει θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 14 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και Πάο το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 ως 19 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Χαμηλό βαρομετρικό με καταιγίδες και χιόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: