slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάλι κωλοτούμπα ο Τσίπρας: Αν εκλεγώ θα υπογράψω νέο μνημονιο αφού αυτό τελειώνει το 2014...


Έχει ζαλιστεί ο κοσμάκης από τις κωλοτούμπες του Τσίπρα, ο οποίος αναδεικνύεται σε πολύ καλό μαθητή του Καρατζαφέρη, ο οποίος διαθέτει το ρεκόρ παρουσίασης δύο διαφορετικών θέσεων μέσα στην ίδια πρόταση. Παρότι, βέβαια, το ρεκόρ αυτό είναι αξεπέραστο, ο Τσίπρας διατηρεί καλές επιδόσεις αλλάζοντας θέση για το μνημόνιο, ανάλογα με το ακροατήριο στο..... οποίο απευθύνεται.
Έτσι από τα «σκισμένα μνημόνια» πήγαμε στα νέα μνημόνια, προκειμένου ο Τσίπρας να πάρει την στήριξη των συνέδρων του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, το οποίο φυσικά δεν θα ήταν ανεκτικό σε δηλώσεις με «σκισμένα μνημόνια». Βέβαια, ο Τσίπρας έχει ήδη προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις κωλοτούμπες του, λέγοντας σε ανύποπτο χρόνο ότι «αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση».

Ενώπιον των συνέδρων του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Τσίπρας είπε ότι θα «αντικαταστήσει τα μνημόνια», κοινώς ότι θα φέρει νέο μνημόνιο. Όμως δεδομένου ότι το παρόν μνημόνιο λήγει το 2014, η φράση του Τσίπρα ουσιαστικά σημαίνει ότι αν εκλεγεί θα φέρει νέο μνημόνιο!!

Από κει και πέρα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του, θύμισαν εντόνως Νέα Δημοκρατία, αφού ο Τσίπρας υποσχέθηκε άνοιγμα των αγορών και πρωτογενές πλεόνασμα. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: