slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΞΕΦΤΙΛΑ!! Όταν ο Αθανασίου (ΝΔ) μάλωνε τα κόμματα γιατί δεν ανέφεραν τη γενοκτονία των ποντίων


Σχετικά με το επίμαχο θέμα της απάλειψης από το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο της παραγράφου που συμπεριελάμβανε την παράγραφο "...γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την ελληνική Βουλή", η οποία αφαιρέθηκε για να...υπάρχει -σκόπιμα- σύγχιση, για το αν θα μπορεί να καταδικαστεί, όποιος , εκτός από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, αρνείται και το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μ.Ασίας, θυμίζουμε ότι:
Στην Βουλή, στις 6 Ιουνίου 2013, ο Υπουργός Αθανασίου έλεγε:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Ένα τέταρτο θέμα αφορά στο αντιρατσιστικό που είπατε, κύριε Οικονόμου... σας πληροφορώ ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρή και θα σας τη διαβάσω. Είναι πρόταση, την οποία, βέβαια, θα τη συζητήσουμε στις επιτροπές, για να βρούμε όλα τα κόμματα τη χρυσή τομή. Λέει, λοιπόν, «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά…», κ.λπ., «…επιδοκιμάζει ή υποτιμά τη σοβαρότητα γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την ελληνική Βουλή…» και διερωτώμαι γιατί κανένα άλλο κόμμα δεν καταθέτει μία τέτοια πρόταση που να αφορά τις γενοκτονίες…
Μάλιστα, ο κ.Αθανασίου (ΝΔ), μαλώνει τα άλλα κόμματα, επειδή στις προτάσεις τους δεν ανέφεραν με σαφήνεια ότι όταν μιλάμε για γενοκτονίες, εννοούμε και την γενοκτονία των ποντίων !

Άρα, μέχρι τότε, τουλάχιστον, υπήρχε η σχετική αναφορά.
Πότε και πώς αφαιρέθηκε, είναι ένα ερώτημα.

το απόσπασμα από τα πρακτικά, που μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es130606.doc


Δεν υπάρχουν σχόλια: