slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙ

Μια σπουδαία εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα 5 Νοεμβρίου 2013 στο γραφείο του δημάρχου Νάξου. Ο Μανώλης Γ. Σιδερής, εγγονός του αείμνηστου Σταθάκη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής Αντώνη Αλιμπέρτη επισκέφτηκε τον Δήμαρχο και του επέδωσε επιστολή των κληρονόμων του Σταθάκη με την οποία δωρίζουν το ιστορικό σπίτι του Σταθάκη στο τοπικό διαμέρισμα Κωμιακής με τον όρο αυτό να γίνει μουσείο ιστορίας και πολιτισμού της Κωμιακής και να έχει... στον τίτλο του το όνομα του αείμνηστου Σταθάκη
Ο Δήμος, όπως τους δήλωσε ο Δήμαρχος, πλέον θα κάνει αποδεκτή την προσφορά αυτή και ο δήμαρχος υποσχέθηκε να θέσει το θέμα προς ψήφιση στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο. 
Ο Αντώνης Αλιμπέρτης δήλωσε στον δήμαρχο ότι οι Κωμιακίτες θα συμβάλλουν στην επισκευής της οικίας Σταθάκη με προσφορά εθελοντικής εργασίας και με άλλους τρ΄πους, όπως εκδόσεις βιβλίων, προσφορές επιστημόνων, κατασκευαστών, Συλλόγων κ.λπ..
Είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκεται υπό έκδοση το ανέκδοτο έργο του φιλόλογου Νίκου Λεβογιάννη: "Το γλωσσικό ιδίωμα της ορεινής Νάξου", το οποίο θα συνοδεύεται με ένα ηλεκτρονικό λεξικό (CD) 6.500 λέξεων. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο ήταν όπως είναι φυσικό και ο πρόεδρος της κοινότητας Κωμιακής Ιάκωβος Μπαρδής που πρωτοστατεί σ΄αυτή την προσπάθεια. Γιατί αποσιωπήθηκε το όνομά του από αυτόν που σας έδωσε την ανακοίνωση; Θα έχει τους λόγους του.

Ανώνυμος είπε...

ήταν;;;

Ανώνυμος είπε...

;έχει πρόεδρο η Κωμιακή;

Ανώνυμος είπε...

Και έχει πρόεδρο και ήταν στην πρώτη γραμμή. Αλλά εσύ που να τον δεις, έτσι τυφλωμένος που εισαι.

Ανώνυμος είπε...

ποιος είναι αυτός τρέχει πίσω απ' το είδος εν εξαφανίσει, πώς το λένε να δεις; Α ναι ΧΑΣΟΚ, ΒΡΑΣΟΚ, ΛΑΜΟΓΙΟΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

αν έχει πρόεδρο η Κωμιακή διάβασε το Κωμιακίτικα blogs και έλα ύστερα να μιλήσουμε, αν δεν είσαι ο ίδιος ή κανένας κολλητός του Χιλιοβρυσιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Για απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου, καταγγέλλει τον πρόεδρο της Κορωνίδας ο Γ.Κορρές
Για προσπάθεια φίμωσης των εκλεγμένων συμβούλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα πανελλαδικά, κάνει λόγο ο τοπικός σύμβουλος της Τ.Κ. Κορωνίδας, που καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Ιάκωβος Μπαρδής έχει απαξιώσει τελείως το Τοπικό Συμβούλιο και δρα μεμονωμένα και αυθαίρετα. Διαβάστε αναλυτικά, τι του αποδίδει...
Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Γ. Κορρές, αναφέρει:



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας
20.4.2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχει περάσει ενάμισης χρόνος λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων και φαίνεται πια καθαρά πανελλαδικά πόσο τους ενοχλεί η συμμετοχή των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Έτσι γίνεται προσπάθεια φίμωσής τους ή απαξίωση τελείως των οργάνων της τοπικής διοίκησης παραβαίνοντας τους νόμους που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Αυτό συμβαίνει και με τον πρόεδρο της τοπ. Κοινότητας της Κωμιακής κ. Μπαρδή που έχει απαξιώσει τελείως το τοπ. Συμβούλιο και δρα μεμονωμένα και αυθαίρετα.
Έχει να καλέσει συμβούλιο από τις 10 Ιανουαρίου 2012 ενώ έχει υποχρέωση να καλεί συμβούλιο τουλάχιστον μία φορά το μήνα, έστω και μόνο για ενημέρωση.
Η απαξίωση του τοπ. Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, εκτός του ότι δεν καλεί συμβούλιο, φαίνεται και από τις παρακάτω ενέργειες:
• Δεν ενημέρωσε τους τοπ. συμβούλους σε κάλεσμα του Δημάρχου σε συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα.
• Σε θέματα που έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και χρειάζεται γνωμοδότηση από τα τοπ. Συμβούλια δεν έχει συγκαλέσει συμβούλιο για να πάρει απόφαση.
• Δεν έχει συγκαλέσει καμία Λαϊκή Συνέλευση όπως είναι υποχρεωμένος.
• Πρόσφατα στις 18 Απρίλη έκανε επέμβαση με ιδιωτικό μηχάνημα στο παλιό λατομείο του Απόλλωνα αυθαίρετα χωρίς καμία ενημέρωση και απόφαση του τοπ. Συμβουλίου.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματά της για τους εκπροσώπους των παρατάξεων που στηρίχτηκαν από τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα και μέχρι σήμερα συγκυβερνούν. πηγή: naxosnews

Ανώνυμος είπε...

Να πάρεται λεβέντες τις επομενες εκλογες και να ξεκινήσετε την επανασταση απο την Κωμιακη. Βέβαια μονοι σας θα μεινετε γιατί κανένας στα άλλα χωρια δε σας ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

στην Κωμιακή δεν γίνεται καμιά επανάσταση, απλά οι άνθρωποι παλεύουν για τα προβλήματά τους για τα οποία δεν ενδιαφέρεαι κανένας. Ούτε ο Πρόεδορς του τοπικού συμβουλίου.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας, έχεις δίκιο. Και βουλευτές είχατε και Έπαρχους...Τι κάνανε αυτοί; διορισμούς μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Στην εποχή μας ακούγονται οι απόψεις μόνο των ηλίθιων που ασχολούνται και γράφουν ανώνυμα στα μπλοκς, όσων κραυγάζουν και όσων γαβγίζουν, χωρίς γνώσεις και χωρίς επιχειρήματα Οι σοβαρές επώνυμες απόψεις δεν ακούγονται γιατί δεν αρέσουν και γιαυτό δεν γράφονται. Αν οι αναρτήσεις στο μπλοκ ήταν υποχρεωτικά επώνυμες θα μπορούσε πάνω σε κάθε θέμα να γραφούν και να ακουστούν κάποιες σοβαρές και υπεύθυνες απόψεις. Τώρα κυριαρχούν η ασχετοσύνη, η ανευθυνότητα και οι ανοησίες, κυρίως και δυστυχώς από νέους ανθρώπους. Γιαυτό δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνεις την αρχή εσύ να γράφεις επώνυμα. Σκυλάκι της εξουσίας. Γαβ, γαβ...