slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η αλήθεια σχετικά με την Σχολή καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου»

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου δεν πρόκειται να καταργηθεί.
Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η ανησυχία που δικαιολογημένα προκλήθηκε είχαν ως.....
αφετηρία ένα ασαφές και κινδυνολογικό δημοσίευμα που συμπεριελάμβανε εκτός από την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου και το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας στα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα!!
Σε επικοινωνία μου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, ρητά και κατηγορηματικά η κυρία Λίνα Μενδώνη με διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε πρότεινε την κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου.
Για το ίδιο θέμα απεύθυνα δημόσια ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κος Υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμιά τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί .
Διευκρίνισε δε, ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αφορούσε το σύνολο των νομικών προσώπων του δημόσιου που πρόκειται να αξιολογηθούν ή έχουν ήδη αξιολογηθεί, ο τρόπος όμως που παρουσίαζε το θέμα δημιούργησε την εντύπωση ότι όλα αυτά καταργούνται.
Αυτή είναι η αλήθεια για την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου, η οποία προφανώς και δεν κλείνει.
Πρέπει όμως να αξιολογηθεί και να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της και η ένταξη της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Ρήγας Παναγιώτης
Βουλευτής Κυκλάδων-ΠΑΣΟΚ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο καλύτερο συμπαντικό ανέκδοτο. Ο Ρήγας λέει αλήθεια.
Ο άεργος συνήγορος της πράσινης αθλιότητας, έχει τέτοια πειθώ. που και ο ίδιος μετά από κάθε ανακοίνωσή του, επεξεργάζεται το κείμενο στον αυτόματο ανιχνευτή αληθείας που τους έδωσε ο Γιωργάκης και ευτυχώς γι αυτόν τα επιτυχημένα αποτελέσματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο μυαλοφυγόδικος των Κυκλάδων νήσων τρόμαξε(και καλά) στο άκουσμα των κινδυνολογικών δημοσιευμάτων των πάντοτε έγκυρων ακομμάτιστων κυκλαδικών φυλλάδων και πήρε ρούγες και υπουργεία ψάχνοντας την αλήθεια. Ρώτησε την μάλλον αξιοκρατικά τοποθετημένη γενική γραμματέα (Αρσακειάδα του Σημίτη και του Γερουλάνου) κυρά Λίνα του υπουργείου Πολιτισμού (;) κι αυτή έξυσε το πλαστικό οστάκι της κόμης της αποφαινόμενη πως ουδέν γνωρίζει. Αλλά ο συνάδελφος του Ηρακλέους Πουαρώ, Ρήγας, καθότι διασταυρώνει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη, απευθύνει ΚΑΙ ερώτηση δημόσια (τι μας λές ρε και ζούμε ακόμη) στον τρισμέγιστο γόνο της «αθάνατης» οικογένειας, Κούλη, γιόκα του εθνικού γκαντέμη ( θυμάμαι, κάτι ψιλοαπλήρωτα τιμολόγια, που γίνανε φέιγ βολάν, για τηλεφωνικά κέντρα και εξοπλισμό γραφείου, χορηγία του Χριστοφοράκου, αλλά με το αλτσχάιμερ δεν είμαι πάντα βέβαιος ). Το γλυκό έδεσε. Άλλος προστάτης της αληθείας. Τον πληροφόρησε λοιπόν πως μέχρι σήμερα (το αύριο είναι άλλο) δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση. Τώρα ησυχάσαμε. Α όχι!!! Η σχολή θα αξιολογηθεί και θα επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της. Φωνάξτε την Πυθία να μας δώσει χρησμό για το τι θέλει να πει ο ποιητής.
Συμβουλή δική μου. Καλού κακού εξαφανίστε τα λουκέτα απ την Τήνο.

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Γελοιοδέστατε για να έχει αξία το χολιασμένο κείμενο σου θα έπρεπε να είναι επώνυμο, όπως επώνυμο είναι το κείμενο του Ρήγα τον οποίο ουδέποτε ψήφισα και ούτε θα ψηφίσω. Η γραφή σου δείχνει ότι ..περιφέρεσαι περί τα πολιτικο-πολιτιστικά και ξεκάθαρα βγάζει κομπλεξισμό, λαϊκισμό και στερητικό πόνο επειδή όπως φαίνεται ουδέποτε κατάφερες να είσαι αναγνωρίσιμος ούτε ¨επί της νήσου Νάξου¨ ώστε να ικανοποιηθεί ο νοσηρός εγωισμός σου. Κρύβεσαι πίσω από το Ανώνυμος όχι μόνον επειδή είσαι δειλός αλλά και επειδή οι ¨επί της νήσου Νάξου¨ γνωριζόμαστε πολύ καλά και μπορεί το ονοματάκι σου να μας θυμίσει κάτι από το κοντινό .....ευλογημένο πολιτικο-κοινωνικό-πολιτιστικό παρελθόν της νήσου μας. Σημείωση: Στους ανώνυμους απαντούν ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ!!!

«Σύντροφε» καλά έκανες και δεν τον ψήφισες. Μάλλον ήσουν καλύτερα πληροφορημένος (εσωτερική πληροφόρηση ή διαίσθηση) από τους άλλους που τον έστειλαν στο «ανακτοβούλιο». Προκαλούμενος όμως, ερωτώ τον σχολιαστή. Αν το «χολιασμένο» κείμενό μου έφερε υπογραφή θα το συνυπέγραφε; Μάλλον όχι. Έχοντας βέβαια δίκιο στο ότι το νησί μας είναι μικρό και γνωριζόμαστε και ότι γνωριμίες με υπερασπιστές της κομματοκρατίας είναι άκρως επικίνδυνες. Ίσως ένας απ τους λόγους που ελάχιστοι εχέφρονες αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κομματικά «παντοπωλεία» είναι και η παρουσία ατόμων σαν και του λόγου του (που έχουν ανοιχτούς φακέλους κατά περίπτωση). Άντε ρε «μεγάλε» και να υποθέσουμε πως είμαι «δειλός» λόγω ανωνυμίας, εσύ που προφανώς είσαι επώνυμος και αναγνωρίσιμος δεν μας δίνεις και τον ορισμό του θρασύς; Διότι απαιτεί μεγάλη δόση θρασύτητας, τώρα την περίοδο της κρίσης, της περισυλλογής και της δημοκρατικής ανασύνταξης του καθενός μας, να γίνεσαι (χωρίς έστω μια αναφορά στο κείμενό μου) συνήγορος της πλέον νοσηρής και διεφθαρμένης περιόδου του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Τώρα αν οι ανώνυμες σκέψεις συνιστούν αδίκημα, δίκασέ με. Εξήγησε όμως πρώτα στους αναγνώστες που έχω άδικο.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου