slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 το ετήσιο μνημόσυνο των Έξι

«Οι πολιτικοί ηγέται δεν φυγομαχούν,
αλλά λογοδοτούν προ της αδεκάστου
ιστορίας της Πατρίδος-
Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης,
φυλακές Αβέρωφ, όταν φίλοι του
ήρθαν για να τον φυγαδεύσουν )»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή μετά την αποφράδα επέτειο της εκτέλεσης, θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο των Έξι στον ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται παραπλεύρως του τόπου της εκτέλεσης. Μετά την θεία λειτουργία θα ψαλεί Τρισάγιο στον ......
τόπο της εκτέλεσης.
Ο ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και το μνημείο των πεσόντων (τόπος της εκτέλεσης) βρίσκονται στον Χολαργό, στην οδό Αναστάσεως.




21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μνημείο και τρισάγια για τους έξη. Για τους 6 επί 50.000 ίσον 300.000 που χάθηκαν και για τους 6 επί 200.000 ίσον 1.200.000 ξεριζωμένους Έλληνες, από την εγκληματική και προδοτική πολιτική αυτών των 6, που για λόγους κομματικούς, όπως έκαναν και κάνουν μέχρι σήμερα, έδιωξαν τους έμπυρους Βενιζελικούς αξιωματικούς με άπειρους φιλοβασιλικούς, που ήταν η κύρια αιτία της ήττας, πότε θα γίνει μνημείο και ποιος θα τους κάνει τρισάγιο; ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ !!! Συνεχίζετε μετά από τόσα Εθνικά και οικονομικά δεινά που έχει φέρει η παράταξή σας των Βασιλιάδων, των δικτατόρων και των δοσίλογων στην Ελλάδα να προκαλείτε και να δολοφονείτε το λαό και την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Για τους 6x50.000 κλπ. υπάρχουν μνημεία. Η διαφορά είναι ότι εκείνους τους σκότωσαν Τούρκοι, ενώ τους Έξι Έλληνες σκότωσαν Έλληνες. Την εκτέλεσή τους έχει καταδικάσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε να γίνει μνημόσυνο γι' αυτούς και να παραστεί ο ίδιος, αναγνωρίζοντας έτσι το λάθος της εκτέλεσης."Ήσαν θύματα εξίσου τραγικά με τους Μικρασιάτες-Βασίλης τζανακάρης, Ματωμένη Μικρασία".

Ανώνυμος είπε...

Αν για μια εθνική καταστροφή ρε γελοίε ΔΕΝ φταίει κανένας... τότε ... καλά να πάθουμε σήμερα. Μία τέτοια ήττα και δεν υπάρχουν υπεύθυνοι; Είσαι καλά; Η εκτέλεση τους αποτελεί απόδειξη του υψηλού εθνικού φρονήματος των Ελλήνων της εποχής εκείνης. Που δυστυχώς έχει εκλείψει σήμερα αφού ανεχόμαστε τις συμμορίες των πολιτικών αντί να τις έχουμε τελειώσει με κάθε μέσον. Και όχι στου Γουδή γιατί θα μας έπαιρνε μέρες. Και ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβα....
Πάντα ελεγα πως η λεγόμενη "δημοκρατική παράταξη" έκρυβε στον κόρφο της την τρομοκρατία.
Και ο νοών νοείτω

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Για το κατάντημα αυτής της χώρας όχι 6 αλλά 666 θα περάσουν από τις δίκαιες αλλά πολύ σύντομες δίκες τους προτού ανεβάσουν την τιμή του σχοινιού.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΟ............................

Ανώνυμος είπε...

Αριστερός αλλά και οπαδός της "ελεύθερης αγοράς"....
Τρικυμία εν τω κρανίω......

Ανώνυμος είπε...

Μετα απο εθνικες καταστροφες παντα υπαρχουν δικαστηρια και δικαστες που δικαζουν τους εκαστοτε υπευθυνους για τα δεινα που προκαλεσαν .Παντα η κρυφη προσδοκια του εξαθλιωμενου λαου μετα απο τετοιες καταστροφες ειναι οι συντομες δικες που ολοι ξερουμε οτι θα ελθουν και θα αποδοσουν δικαιωσυνη ετσι ακριβως οπως τους πρεπει.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα τις ξεκινήσει τις σύντομες δίκες για να έλθουν; Ποιος; Εάν μπορείς να αναφέρεις ένα κόμμα και εγώ μαζί σου. Αν όμως αναφέρεις γενικά και αόριστα ..ο λαός.., τότε άντε πήγαινε για ύπνο ανόητε ψευτοεπαναστάτη και μη ροχαλίζεις γιατί θα μας ενοχλείς.

Ανώνυμος είπε...

ανοητε βλακα 17,38, ο ΣΥΡΙΖΑ βλακα αυτος θα σας δικασει ,και αν δεν το κανει και αυτος ερχεται ο επομενος, που για κακη σου τυχη εκει δεν θα υπαρξουν δικες οι διαδικασιες θα ειναι συνοπτικες και οπως σας πρεπει και ο νοων νοειτο

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ νούμερο. Είσαι τόσο βλάκας και άμυαλος να πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει; Απλώς θέλει να διατηρεί τα ποσοστά του να βγάζει 60-80 βουλευτές επειδή ξέρει ότι αν κυβερνήσει όχι δίκες δεν θα κάνει αλλά θα γίνει πιο υπάκουος στους δανειστές μας και από τους προηγούμενους του. Εξάλλου αυτού του είδους οι επαναστάτες θαυμαστές της ημπεριαλιστικής υπερδύναμης των ΗΠΑ μαμμόθρεφτα και γόνοι της καμαρίλας των τζακιών και των εμποροσπιτάδων όπως ο Αλεξάκης, δεν είναι ικανοί όχι για να στίσουν άγχωνες αλλά ούτε για να στήσουν καραγκιόζ μπελτέ. Τώρα ως προς τον επόμενο αν εννοείς τον σύντροφο ΣΑΣ Καμένο αυτός μάλιστα. Αυτός είναι ικανός για όλα. Για το ΚΚΕ αν εννοείς και αυτό είναι τόσο σοβαρό που δεν ασχολείται με τις γελοιότητες σου. Ουστ να χαθείς σαχλαμάρα.

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι φιλε μου για τις θλιβερες σκεψεις σου και τους χαρακτηρισμους σου επειδη εξεφρασα την αποψη μου ,αλλα δικαιολογω τον εκνευρισμο σου γιατι μαλλον βλεπεις οτι ερχεται η ωρα που φοβασαι, και μαλλον απο οτι δειχνουν τα πραγματα το σοβαρο ΚΚΕ δεν θα ειναι εκει αυτη την φορα να σας προστατευσει

Ανώνυμος είπε...

Λυπάσαι για τους χαρακτηρισμούς μου όταν εσύ πρώτος με αποκαλείς "ανόητε βλάκα" και ξανά ¨βλάκα¨. Αυτό σημαίνει ότι οι χαρακτηρισμοί μου εναντίον σου είναι πάρα πολύ επιεικείς. Πως είναι δυνατό με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον κάποιου άγνωστου σου που έγραψε απλώς τις απόψεις του να μην είσαι νούμερο, βλάκας, άμυαλος και σαχλαμάρας.

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτημένο ηλίθιο τρωκτικό της συγκυβέρνησης εύχομαι να προλάβεις να αντιληφθείς το τέλος που θα έρχεται και να μην πας από τους πρώτους. Για να καταλάβεις καλά τι εστί βερύκοκο.

Ανώνυμος είπε...

Η μεταβολή που έρχεται δεν θα έχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή του τόπου. Κακά τα ψέματα. Και θα έλθει και θα έχει ταχύτητες πάνω από 200 χλμ την ώρα. Και θα σαρώσει πολλούς. Για κάποιους αξίζει τύχη ανάλογη με εκείνη του Νικολάε Τσαουσέσκου και της Έλενας.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο παραπάνω και όσοι άλλοι έχουν τη δική σου φασιστική νοοτροπία και βρίσκεστε κατά μεριά ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχουν και αριστερίζοντες τύπου ΣΥΡΙΖΑ φασίστες και όχι μόνο Χρυσαυγήτες), διάβασε του κορυφαίου αριστερού Μανόλη Γλέζου τις θέσεις, που είναι απάντηση στις ανοησίες σου. Με ποιους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν οι συνοπτικές δίκες και εκτελέσεις με τις γραφικές κλανιές Κωνσταντοπούλου, Δούρου, Βαλαβάνη και τις νεοσύλλεκτες Κατσέλη,Τζάγκρη και όλο αυτό το σκυλολόι. Διάβασε λοιπόν τι γράφει ο Μανώλης Γλέζος.
"Η προκήρυξη των αυτοπροσδιοριζόμενων "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις" αποκαλύπτει ξεκάθαρα το απάνθρωπο ποιόν τους, παρά την απελπισμένη προσπάθειά τους να επενδύσουν ιδεολογικά το έγκλημά τους.
Όποιοι κι αν είναι, πέρα από την ταυτότητά τους, ποιός τους όρισε ανακριτές, δικαστές, εκτελεστές; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή; Η κατάργηση της θανατικής ποινής αποτελεί συνάρτηση του ανθρωπιστικού πολιτισμικού επιπέδου ενός κράτους¨. Άλλαξε φίλε γήπεδο γιατί θα μείνεις με το κ....ί στο χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβε το φοβισμένο και εκτός ελέγχου βολεμένο ανθρωπάκι. Μόλις αλλάξει αυτό που τρέμεις οι γραβάτες θα σφίξουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Αυτοί που πρόδωσαν την χώρα και όσοι έτρεχαν από πίσω τους αρμέγοντας την αγελάδα μέχρι να πιουν το αίμα της θα πληρώσουν.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΥ ΥΠΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ @@@@@@@@ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΚΙΟΖΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Βρε ηλίθιε, βλάκα, καθυστερημένε, προσκυνημένε (ο Ραγκούσης σε πήγε γαμιώντας) Νάξιε εσύ έγραψες ποτέ το όνομα σου ρε κατακάθι της κοινωνίας για να το γράψουμε και εμείς; Α να χαθείς παλιόσκυλο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΡΕ ΝΑΞΙΕ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 12:19 από ότι καταλαβαίνω δεν βγήκες από το μουνί της μάνας σου. Δέχεσαι ότι αυτοί που δεν έχουν όνομα είναι μπάσταρδοι. Τέλος πάντων σας τα λέει καλύτερα ο Πάγκαλος. Το βράδυ των εκλογών πάρτε το πρώτο αεροπλάνο και φύγετε...