slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ-14Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

·         Δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου κ Τάκη Μιχαήλου για την απόφαση του να απόσχει από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.
·         Απάντηση στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους που επιχειρούν να τον στοχοποίησουν.
·          Εκτιμήσεις για τη  δημιουργία περισσοτέρων Δήμων στο νησί της Ρόδου και το διαχρονικό στόχο δημιουργίας της 14η Περιφέρειας Δωδεκανήσου.


·         Αναφερόμενος στην απόφαση του να απόσχει από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ Τάκης Μιχαήλου δήλωσε τα εξής:

« Στις εσωκομματικές εκλογές του 2010 συμμετείχα σε μία ανοικτή διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΟΔΕ απευθείας από τη βάση για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος.
Ανέλαβα τα ηνία της οργάνωσης σε μία από  τις πιο κρίσιμες και δύσκολες περιόδους της ιστορίας της παράταξης.
Υπερασπίστηκα πρώτος ανοικτά και δημόσια το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή και τάχθηκα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του προέδρου μας και σημερινού πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά.
Στα τριάμησι χρόνια που πέρασαν, όλοι γνωρίζουν ότι θέσαμε το συμφέρον της Δωδεκανήσου και του τόπου πάνω από όλα.
Εμείς δεν αναλωθήκαμε σε προσωπικές στρατηγικές και δημόσιες σχέσεις.
Κρατήσαμε την παράταξη όρθια και καταφέραμε να σημειώσουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μία νίκη με μεγαλύτερο τοπικό ποσοστό από αυτό της επικράτειας.
Βάλλαμε κατά μέτωπο εναντίον του τοπικού συστήματος του βαθέως ΠΑΣΟΚ «πληρώνοντας» συνειδητά το ανάλογο τίμημα.
Σε αυτό το διάστημα δύο εκ των κυριότερων στόχων μας, ήταν η δημιουργία της 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου και η αλλαγή του Καλλικρατικού εκτρώματος στη Ρόδο με τη δημιουργία περισσοτέρων Δήμων.
Σε ότι αφορά το αίτημα δημιουργίας της 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου, το οποίο κληρονομήσαμε από την νομαρχιακή παράταξη ΔΩ.ΔΕΚ με επικεφαλής τον Βασίλη Υψηλάντη θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο θετικών εξελίξεων.
Για το ζήτημα δημιουργίας περισσοτέρων δήμων, καταφέραμε και ανοίξαμε δημόσιο διάλογο σπάζοντας την «ομερτά» του τοπικού πολιτικού κατεστημένου.
 Εκφράσαμε την λαϊκή βούληση και  πιστεύουμε ότι εντός των ημερών το μεγάλο αυτό θέμα θα ανοίξει με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήταν λοιπόν συνειδητή επιλογή μου, να απόσχω από τις εσωκομματικές εκλογές εν όψει εξελίξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και θέλοντας να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης, που άλλοι επέλεξαν να διαταράξουν.
Οι άνανδρες και στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο μου, εκ μέρους δύο-τριών δημοσιογράφων η καριέρα των οποίων ταυτίστηκε με τοπικούς εκφραστές του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ενώ εσχάτως έχουν μεταπηδήσει σε υποτιθέμενες αντικυβερνητικές επιλογές δεν με αγγίζουν.
Αντίθετα με χαλυβδώνουν ηθικά, με νομιμοποιούν στην κομματική βάση  και την κοινή γνώμη και επιβεβαιώνουν ότι η πορεία μου ήταν πετυχημένη.
Εντελώς τυχαία οι ίδιοι.....
δημοσιογράφοι (προϊόντα συστήματος ΠΑΣΟΚ) στηρίζουν απροκάλυπτα συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρεία της ΝΟ.Δ.Ε.
Μπερδεύουν τους ανθρώπους με τα κουκιά, διακινούν σενάρια ότι η αποχώρηση μου επεβλήθει και ερμηνεύουν καθ’ υπόδειξη την σιωπή μου ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον εκλεκτό τους και τους κοινούς πάτρωνες τους.
Το αν φοβάμαι η όχι τις εκλογές  θα το διαπιστώσουν σύντομα.
 Να είναι σίγουροι ότι θα είμαι παρόν και ας βιάστηκαν να με αποχαιρετήσουν.
Επειδή όμως η στρατευμένη δημοσιογραφία από την εργολαβία έχει μικρή απόσταση και επειδή απεχθάνομαι τα αποτελέσματα της πολιτικής και δημοσιογραφικής «αιμομιξίας», καθιστώ σαφές ότι είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ αξιοποιώντας ακόμα και νομικά μέσα.
Έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες των μελλών των δικηγορικών συλλόγων της Δωδεκανήσου θα τους ενημερώσω εφόσον το θελήσουν για το δικηγορικό γραφείο που από εδώ και μπρος θα συνομιλούν.
Κλείνοντας θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και η κομματική μας βάση συμφωνεί με τη ρήση του Α           ντώνη Σαμαρά:
«Μπορεί να συγκυβερνούμε με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το παντρευτήκαμε κιόλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: