slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Κατσίπης «τιμώρισε» το Φιλώτι

Η «μεταμορφωμένη» Λάβα πέτυχε μία ιστορική νίκη, κόντρα στο Φιλώτι με 2-1, κάτι που έχει να συμβεί από το 2008. Τους πρώτους τρεις βαθμούς στη πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος «μάζεψε» χθες η Λάβα Εμπορείου, που πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Φιλωτίου.
Έκλεισαν διαδρόμους
Οι Σαντορινιοί είχαν σε μεγάλη μέρα τO....
Βαγγέλη Κατσίπη, που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, τιμωρώντας την κακή αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο ΑΜΣ Φιλωτίου, ο οποίος χθες πέταξε στα σκουπίδια τις ποδοσφαιρικές του αρετές και σε πολλά σημεία του αγώνα έδειχνε ότι βρίσκονταν σε «άλλο γήπεδο».
Ο Σαντορινιός Άσσος αρχικά χτύπησε μόλις στο 8ο λεπτό, με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.NAXOS PROTON044
Τoγκολ φυσικά και βόλεψε τους γηπεδούχους που φρόντισαν σύντομα να κλείσουν τις διόδους προς την εστία του Στεφανάκη, πράγμα που κατάφεραν με επιτυχία, καθώς οι επιθετικοί του Φιλωτίου έβρισκαν «τοίχο» μπροστά τους σε κάθε τους προσπάθεια, με τους Ρενιέρη και Δεμιρτζή να φαίνεται να δημιουργούν ένα αχτύπητο δίδυμο στην άμυνα των "Εμποριανών".
Ένας από τους λίγους διασωθέντες για το Φιλώτι, ο Στρατούρης, λίγο πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, έρχεται μόλις μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν μετά από ατομική ενέργεια σπρώχνει την μπάλα προς την εστία του Στεφανάκη που είχε εξουδετερώσει νωρίτερα, αλλά την βλέπει να αλλάζει πορεία από τον δυνατό άνεμο που φυσούσε και να περνά άουτ.
Το 1ο μέρος έληξε, χωρίς οι δύο ομάδες να έχουν καταφέρει κάτι που θα ήταν άξιο αναφοράς, πλην φυσικά αυτών που περιγράψαμε.
Χαριστική βολή
Η εμφάνιση της ομάδας του αναγκάζει στο 46’ τον Γιώργο Βασαλάκη να ρισκάρει τη συμμετοχή στο παιχνίδι, του πιο φορμαρισμένου παίκτη της ομάδας… του Γιώργου Λυμπερτά. Ο επιθετικός του Φιλωτίου με το πέρασμα του στο ματς αλλάζει κάπως την εικόνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άρχισαν να έχουν επαφή με την περιοχή της Λάβας.
Ο Κατσίπης ξαναχτυπά το καμπανάκι στο 66΄όταν νικιέται από τον Παλάζη σε τετ α τετ που είχε. Τρία (3) λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 69΄ο Λυμπερτάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (1-1), με τον στράικερ του Φιλωτίου να σκοράρει σχεδόν από την ίδια θέση που είχε δεχτεί το 1ογκολ η ομάδα του.NAXOS BARCODE STRATOURIS MIKRO

Η φλυαρία και από τους δύο συνεχίστηκε, με την Λάβα πάντως να πατά καλύτερα στο γήπεδο και με μία ανύποπτη φάση να παίρνει και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 77’. Με ποιον άλλον; Μα φυσικά με τον Κίλερ της ομάδας Βαγγέλη Κατσίπη, ο οποίος μετά από μπαλιά του επίσης εξαιρετικού χθες Κατσαμάνη βρίσκεται απέναντι στον Παλάζη, το οποίον και νικά αυτή τη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Λίγο αργότερα ο βοηθός κύριος Ζώρζος ουσιαστικά τελειώνει το ματς, αφού βλέπει αγκωνιά από τον Πολυκρέτη του Φιλωτίου σε επαφή που είχε με τον Βάλβη, κάτι που υπέδειξε στον Κύριο Δρόσσο, με τον τελευταίο να βγάζει κόκκινη κάρτα και να δείχνει στο νεαρό παίκτη τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.
Ασχήμια
Το κοντραστ συναισθημάτων στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν εμφανές, καθώς τα σκυθρωπά πρόσωπα και τον σκεπτικισμό στο στρατόπεδο το Φιλωτίου, επισκίασαν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Λάβας, οι οποίοι φυσικά δεν είχαν λάβει γνώση ότι 2-3 θερμοκέφαλοι φίλοι της ομάδας, μεταξύ αυτών και ένας πρώην παίκτης της, προσπαθούσαν να λιντσάρουν τον επόπτη Βάϊλα, ο οποίος παρακολουθούσε αμέριμνος με την οικογένεια του τον αγώνα. Οι βωμολοχίες έδωσαν και πήραν, από τους ομολογουμένως γνώστες της διαλέκτου και ευτυχώς στη συνέχεια που υπήρξε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλιώς θα είχαμε ακόμα ασχημότερα πράγματα.
Διαιτησία
Αν εξαιρέσουμε την αμφιλεγόμενη φάση της αποβολής, η διαιτησία των: Δρόσσου, Βακόνδιου και Ζώρζου ήταν Καλη.
Συνθέσεις
Λάβα (Αρβανίτης): Στεφανάκης, Δαρζέντας, Βάλβης Ι., Ρενιέρης, Δεμιρτζής, Δεναξάς (65΄Βάλβης Μ.), Κατσίπης, Διαμαντόπουλος, Πρέκας (46΄Καφίρης), Κατσαμάνης, Βάλβης Μ.
ΑΜΣ Φιλωτίου (Βασαλάκης): Παλάζης, Πολυκρέτης, Κατζιλιέρης, Κατσουρός (57΄Προμπονάς), Μουστάκης Α., Πιτταράς, Στρατούρης, Κρητικός, Μουστάκης (70΄Ψαρράς Σ.), Ντάσιος (45΄Λυμπερτάς), Μανωλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: