slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα Διαμάντια της Ανάπτυξης στις Κυκλάδες

Η ιστορία  παρουσιάζει  την Δήλο, κέντρο του κυκλαδικού μας πολιτισμού και της Μεσογείου  εδώ και  χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τη μυθολογία  έχει δεθεί από τον Ποσειδώνα με τέσσερις στήλες διαμαντένιων αλυσίδων για να κρατιέται σταθερή στις αλλαγές των ανέμων και του πελάγους .
 Η  όμορφη αυτή ιστορία, ήρθε στο μυαλό μου αυτές τις μέρες καθώς όλοι μας αναζητούμε  τρόπους για να βγεί η πατρίδα μας από την φουρτούνα και την κρίση .
 Πιστεύω βαθιά ότι οι 4 διαμαντένιοι πυλώνες για να.....
ξανασταθεί όρθιος ο τόπος μας είναι οι εξής: Ο τουρισμός,η αγροτική παραγωγή ,η κάθε είδους ενέργεια, και η γη.

Στον τουρισμό, είχαμε μια καλή χρονιά. Έπαιξε βέβαια θετικό ρόλο και η ευνοική για μας συγκυρία,τα προβλήματα σε Αίγυπτο και Τουρκία ,ο εμφύλιος στη Συρία και η πτώση των τιμών οδήγησαν φέτος πολύ κόσμο στη χώρα μας.Πρέπει να εκμεταλλευθούμε ακόμη περισσότερο την θετική συγκυρία βελτιστοποιώντας την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε,δίνοντας value for money στο τουριστικό μας προιόν. Οι Κυκλάδες είναι η ατμομηχανή αυτής της αναπτυξιακής προσπάθειας και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

Στην αγροτική παραγωγή γίνεται σιγά σιγά μια κοσμογονία. Εγκαταλείπονται οι λογικές της περασμένης 30ετίας που αποσκοπούσαν στις επιδοτήσεις και σε λανθασμένες επιλογές καλλιέργειας που δεν είχαν καμμία σχέση με τον τόπο μας και ανθίζουν αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα πολλές μικρές πρωτοβουλίες αγροτών και νέων επαγγελματιών  που συνεχίζουν παραδόσεις πολύ παλαιές,πειραματίζονται με νέα είδη,εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνολογίες και γενικά δημιουργούν μια ¨αγροτική ‘ανοιξη” στα προιόντα μας.

Στην Ενέργεια έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα ανανεώσιμων πηγών και νέων ερευνών για υδρογονάνθρακες που μπορεί να εξασφαλίσει την ενεργειακή μας αυτονομία για πολλές δεκατίες.Τουλάχιστον!

Όσο για τα ακίνητα ,ήδη το δημόσιο εφαρμόζει μια πολιτική αξιοποίησης από τους ιδιώτες  των ακινήτων που λίμναζαν στους κόλπους του παραμένοντας ανεκμετάλλευτα για δεκαετίες και το ενδιαφέρον για αξιοποίηση τόσο των μεγάλων εκτάσεων  όσο και των μικρότερων είναι τεράστιο και από τους ξένους.

Άν σε αυτή την προσπάθεια βοηθήσουν και οι Τράπεζες ,παρέχοντας ρευστότητα στην αγορά τότε η έξοδος από την Ύφεση θα είναι πολύ κοντά.

Ιδίως οι Κυκλάδες θα είναι στην πρωτοπορία της αναπτυξιακής μας προσπάθειας αφού είναι ευλογημένες απο τον Θεό .Λέτε να αποδειχτεί αληθινός ο αρχαίος μύθος;


Δεν υπάρχουν σχόλια: