slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει η Ένωση Ευρωπαίων Κωμικών


Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκε η Ένωση Ευρωπαίων Κωμικών την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως αναφέρουν οι κωμικοί, η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζει με μοναδικό τρόπο ετερόκλητα στοιχεία κωμικού χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα ως χιουμοριστική όσο και σουρεαλιστική δραματουργική επιλογή.
Η ενθουσιώδης ανακοίνωση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά το «πράσινο φως» για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν στον Α. Τσίπρα από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Μαδρίτη. Στην ανακοίνωση, οι μεγαλύτεροι κωμικοί της γηραιάς ηπείρου δηλώνουν ότι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του δυναμικού Έλληνα πολιτικού και καλούν το 4ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο θα λάβει χώρα στις 13-15 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη, να επικυρώσει πανηγυρικά την πρόταση.

«Η πρόταση αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει από τότε που ο Ρομπέρτο Μπενίνι σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του εκπροσώπου της Ιταλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» ανέφερε σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι» εκπρόσωπος της Ένωσης, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας: «η κωμική μέθοδος της υποψηφιότητας κινείται μεταξύ πολλαπλών επιπέδων. Περιστρέφεται γύρω από το βασικό θέμα του παραλόγου, ενσωματώνοντας στοιχεία μαύρης κωμωδίας, σουρεαλισμού και κωμωδίας καταστάσεων ενώ παράλληλα εμπεριέχει τον αυτοσαρκασμό και την πολιτική σάτιρα. Σαν να μην έφθαναν αυτά, οι επιδόσεις του Έλληνα πολιτικού στα αγγλικά προσθέτουν το “αλατοπίπερο” του σλάπστικ γέλιου. Η υποψηφιότητα αυτή είναι πραγματικά ένας φόρος τιμής στην κωμωδία».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ένωση Κωμικών πρόκειται να υποστηρίξει έμπρακτα τον Α. Τσίπρα πραγματοποιώντας πανευρωπαϊκή καμπάνια με κεντρικό σύνθημα το «Vote for Tsipras», μεταφρασμένο στις διάφορες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Στα πλαίσια της καμπάνιας, η φράση πρόκειται να τυπωθεί σε αναρίθμητα μπλουζάκια, κούπες καφέ, αφίσες και πλακάτ, ενώ οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι κωμικοί αναμένεται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Έλληνα πολιτικού ενσωματώνοντας αστεία για αυτόν στο πρόγραμμα τους.

Το «Κουλούρι» χαιρετίζει και από την πλευρά του την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν και υπόσχεται πως θα λάβει μέρος στις ενέργειες προώθησης της, παροτρύνοντας τους ρεπόρτερ του να φορούν μπλουζάκια «Vote for Tsipras» σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση.

http://www.tokoulouri.com/international/alexis_dynamite/

Δεν υπάρχουν σχόλια: