slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ισόβια κάθειρξη + 16 χρόνια στον Σάκη Κωνσταντινόπουλο (φωτο)

Αποστολή του Cyclades24 στη Νάξο:
Εκδικάσθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Νάξου η υπόθεση δολοφονίας του Σπύρου Βάλβη, ο οποίος πυροβολήθηκε από τον Αθανάσιο (Σάκη) Κωνσταντινόπουλο τον Ιούλιο του 2012 σε μπαρ της Ερμούπολης.
Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε για μερικές ημέρες μετά από αίτημα του κατηγορουμένου (διαβάστε εδώ). Εκδικάσθηκε ξανά το πρωί της Τρίτης και επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης +16 χρόνια στον 62χρονο Σάκη Κωνσταντινόπουλο ο οποίος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας (εμπρησμός σε βάρος του Γιώργου Ψιλόπουλου) και....
παράνομη οπλοκατοχή,οπλοφορία και οπλοχρησία.
Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου και του επέβαλε βαρύτατη ποινή. Ο δράστης εμφανίστηκε μετανοιωμένος, ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια κι ότι τη μοιραία εκείνη νύχτα δεν είχε συνειδητοποιήσει τις πράξεις του. Έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις και δεν κατάφερε να πείσει κανέναν, γι αυτό και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Καταπέλτης σε βάρος του Κωνσταντινόπουλου ήταν οι μάρτυρες που κατέθεσαν, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Γιώργος Ψιλόπουλος, αυτόπτες μάρτυρες του φονικού, αλλά και η απαρηγόρητη μητέρα του Σπύρου Βάλβη. Αντίθετα, η πλευρά του κατηγορουμένου δεν είχε κανέναν μάρτυρα για να τον υπερασπίσει.
Ο Σάκης Κωνσταντινόπουλος θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλού στις οποίες είχε μεταφερθεί, μιας και παλαιότερα ήταν προφυλακισμένος στη Χίο. Η υπόθεση θα εκδικασθεί μελλοντικά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Εφετείο). 
Δείτε το βίντεο και το θράσος του, να αντιδράσει μπροστά στην κάμερα μας,
 kortianou

 konstantinopoulos sakis 2


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1: Ο Σάκης Κωνσταντινόπουλος με χειροπέδες στα χέρια λίγο μετά το τέλος της δίκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2: Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα οι συνύγοροι πολιτικής αγωγής Παντελής Γεωργόπουλος και Θεοδώρα Καρτάνου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3: Ο Σάκης Κωνσταντινόπουλος στο περιπολικό θα πάρει ξανά το δρόμο για τις φυλακές 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πληρωμένες αναρτήσεις .....

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στον χειρότερο αλλοδαπό εγκληματία δεν έγινε βιντεάκι με πολλαπλές αναφορές σε μπλόγκς και το όνομα του στους τίτλους με έντονα γράμματα . Σε έναν άνθρωπο που δεν έχει απασχολήσει για 60 χρόνια την αστυνομία δεν αξίζει αυτό  . Αν δεν είχε βγάλει όπλο εκείνη την νύχτα θα ήταν αυτός ο νεκρός . Μπορείτε να ψάξετε για την νύχτα του νησιού , αν θέλετε ..