slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο χαιρετισμός του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου:


"Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά όπου μέσα σε δύσκολες συνθήκες καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να αναπτύξουμε νέες δομές και καινοτόμες δράσεις.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των φορέων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών με τους οποίους συνεργαστήκαμε δημιουργικά για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που ανέκυψαν στη νησιωτική περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και των φορέων επιμόρφωσης, των συλλόγων γονέων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των τοπικών κοινωνιών για τη συνεχή υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους. 

Σημαντικό ρόλο στη μεγάλη αυτή προσπάθεια έπαιξαν οι Διοικητικοί υπάλληλοι της εκπαίδευσης οι οποίοι, παρά το μικρό αριθμό τους, συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας στάθηκαν κοντά στους εκπαιδευτικούς σε όλα τα νησιά, τους οποίους υποστήριξαν επιστημονικά και τους ενθάρρυναν στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Σημαντικό έργο και καινοτομίες υλοποιήθηκαν από όλες τις δομές της εκπαίδευσης όπως τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα ΚΕΔΔΥ, τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων, τους Υπευθύνους Προγραμμάτων, τα κέντρα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών με αποτέλεσμα ένα μεγάλο χέρι υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου να απλώνεται σε όλο το Αιγαίο.

Τέλος πολλές ευχαριστίες αξίζουν στους άμεσους συνεργάτες μου, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις Προϊσταμένες Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης για τον αποτελεσματικό συντονισμό όλων των δράσεων, την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας που επέδειξαν.

Σήμερα αρχίζει μία νέα Σχολική χρονιά σε μία δύσκολη συγκυρία και σε μία εποχή που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, εγρήγορση, ευαισθησία και περισυλλογή, ώστε η  συνεργασία να κυριαρχήσει και να οδηγηθούμε σε λύσεις που θα συνδράμουν στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και την παιδεία των μαθητών μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εργαστούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα στο σημαντικό έργο που έχουμε αναλάβει για την εκπαίδευση και την αγωγή των μαθητών του Νοτίου Αιγαίου.
Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το μέλλον της χώρας μας και οι μαθητές μας αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο που διαθέτουμε καθώς και την ελπίδα μας για το αύριο.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να αποτελέσουμε φωτεινά παραδείγματα δημιουργικότητας, συνεργασίας, ενθάρρυνσης και στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους στις τοπικές κοινωνίες.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη. 

Επίσης, εύχομαι καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο Λύκειο και ανοίγουν νέους δρόμους προσβλέποντας στη δημιουργία, την καινοτομία και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών και της πατρίδας μας".

Με εκτίμηση                                                                            
Ο Περιφερειακός Δ/ντής 
Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου

Διονύσιος Μεσσάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: