slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
Οι εκλεγμένοι  περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ και τρία χρόνια, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα «Αιγαίο-Κυριαρχικά δικαιώματα», έχοντας προειδοποιήσει το λαό για τον  κίνδυνο ενδεχόμενης  πολεμικής σύρραξης στην περιοχή μας.
Η Περιφερειακή Αρχή με την στήριξη των άλλων παρατάξεων δήλωσε αναρμόδια να φέρει το θέμα για ...
συζήτηση.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λ.Σ. έφεραν επανειλημμένα ως θέμα προς συζήτηση τον κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, χωρίς ποτέ να μπει στην ημερήσια διάταξη.
Στο τελευταίο Περ.Συμβούλιο στις 31/08/2013 που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της αναμενόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία με αίτημα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τη νέα σφαγή, που ετοιμάζουν η αστική τάξη της χώρας μας με τους συμμάχους της ΗΠΑ, ΕΕ ,και άλλες  ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να μοιραστούν κομμάτι της πίτας του ενεργειακού πλούτου της Μεσογείου.
Το  ψήφισμα είχε ως αιτήματα:
·         Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
·         Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
·         Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
·         Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
·         Να φύγουν οι βάσεις  του θανάτου!
Χωρίς καν να μπει σε συζήτηση το θέμα, το ψήφισμα μπήκε σε σύντομη ψηφοφορία.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ ψήφισαν ΚΑΤΑ. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΟ και οι δυνάμεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟΧΗ.
Για άλλη μια φορά, αυτές οι δυνάμεις με τη στάση τους στηρίζουν τις επιδιώξεις της αστικής  τάξης  της χώρας μας, η οποία  στοχεύει να  βγει ωφελημένη από το αιματοκύλισμα των λαών, εξασφαλίζοντας το δικό της μερίδιο στο μοίρασμα των αγορών. Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτή τη σφαγή. Αντίθετα , για τα συμφέροντα της αστικής τάξης κατεδαφίστηκαν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, λιμοκτονούν 1.500.000 άνεργοι, φορολεηλατείται όλος ο λαός. Ο πόλεμος θα γίνει αφορμή για να ενταθεί αυτή η επίθεση, με ακόμα πιο βάρβαρα μέσα. Όταν  οι καπιταλιστές δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους με οικονομικό πόλεμο , προχωρούν σε στρατιωτικό.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να καταδικάσουν την στάση της Περιφερειακής Αρχής και των άλλων παρατάξεων. Να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση όλων των άλλων κομμάτων. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την καθόλου τυχαία διγλωσσία του , από τη μια καταδικάζει τον πόλεμο, χωρίς φυσικά ν’αναδεικνύει τα αίτια που τον γεννούν και από την άλλη τα στελέχη του στο Περ.Συμβούλιο επί της ουσίας στηρίζουν την επίθεση στη Συρία, που αποφασίζουν οι «φιλειρηνιστές φίλοι» τους Ομπάμα και Ολάντ.
Οι εκλεγμένοι  περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλούν το λαό  στη περιοχή μας, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς  να ξεσηκωθούν καταδικάζοντας αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στο πόλεμο κατά της Συρίας.
Ρόδος 1/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: