slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ

Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στην απεργία διάρκειας που αποφάσισε ο κλάδος και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ αύριο Πέμπτη, 19/9 καλούνται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ


Καταγγέλουμε τη δολοφονία  του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα  από φασίστες δολοφόνους.
Η δολοφονία αυτή έρχεται  μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα,  μετά...
τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι  ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής  πολιτικής που ασκείται ενάντια  στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει  τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για  την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Έχει μεγάλη ευθύνη η  Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Οι εργαζόμενοι, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί  θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν. 
ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΡΑΤΑ  ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΕ


Τραγελαφικές καταστάσεις δημιουργεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Αφού έθεσε  σε διαθεσιμότητα 2.122 καθηγητές ειδικοτήτων, έκλεισε 3 σημαντικούς τομείς σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, κλείνει 102 ΕΠΑΣ οριστικά με νέο νόμο.
Το Υπ. Παιδείας αδιαφορεί  για τη συνέχιση σπουδών των μαθητών. Προσπαθεί να προσλάβει ωρομίσθιους  για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον με το νέο νόμο, αναθέτει σε εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν βίαια σε διοικητικούς κλάδους να διδάξουν σχετικά μαθήματα στην Γ΄ τάξη των ΕΠΑΛ και στη Β΄ των ΕΠΑΣ. Με ανεύθυνο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε και τις εξετάσεις μετεξεταστέων. Αφού αναβλήθηκαν για μια εβδομάδα οι εξετάσεις (εδώ δεν επηρεάζεται η ψυχική υγεία των μαθητών;), αυτές έγιναν σε πολλές περιπτώσεις με μη νόμιμες διαδικασίες (με έναν καθηγητή, με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, με ωρομίσθιους που ακόμα δεν είχαν προσληφθεί, κ.λπ.).
Ο τραγέλαφος των παραπάνω αποφάσεων, μαζί με την πλήρη αδιαφορία του Υπ. Παιδείας σε πλήρη εφαρμογή!
Καλούμε τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να γίνουν ο δούρειος ίππος των σχεδίων του Υπουργείου.

Απαιτούμε για μια ακόμη  φορά:

  • Να καταργηθεί το άρθρο 82 του ν.4172/13 και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στις θέσεις τους.
  • Να λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που υπήρχαν για να βρουν οι 20.000 μαθητές τις ειδικότητες που επέλεξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: