slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος"

ομάδα Die Wolke
ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ
ομάδα Saltator
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την εταιρεία Αφοί Καρποντίνη–Ναξιακά Μάρμαρα Ο.Ε. και συνδιοργανώθηκαν φέτος με το..... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ.
Την Παρασκευή 19/7/2013 στην Πλάτσα του χωριού, έγινε εργαστήρι χορού και θεατρικού παιχνιδιού από την ομάδα Saltator και το Σάββατο 20/7/2013 επίσης εργαστήρι από την ομάδα DieWolke με τίτλο «Παιχνίδι με το ρυθμό και την κίνηση».
Συμμετείχαν πολλά παιδιά του χωριού για γνωριμία με σύγχρονους χορούς, μουσικής και θέατρο.
Την Παρασκευή επίσης 19/7/2013, η κύρια εκδήλωση περιλάμβανε προβολή videoαπό την Athens Video DanceProject, ντουέτο χορού από την ομάδα Saltator και χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα Die Wolke.

εργαστήρι χορού και θεατρικού παιχνιδιού


Εργαστήρι με τίτλο «Παιχνίδι με το ρυθμό και την κίνηση

Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν να παρουσιάσουμε και να γνωρίσουμε χορογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο.Ένας θεσμός που συνεχίστηκε αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των καιρών και σκοπό είχε να συγκινήσει τη σκέψη και το μυαλό μας και να ανοίξει ένα παράθυρο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των απανταχού χορευτών και μουσικών.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας την Παρασκευή 26/7/2013, προσφέρθηκαν από τους συλλόγους ψητό αρνί, ζούλα βραστή, αρσενικό τυρί και μυζύθρα και καλό κρασί.
Εκτός της προσφοράς των συλλόγων, υπηρεσίες και προϊόντα προσέφεραν οι συγχωριανοί μας: Δημήτριος Β. Λεγάκης, Ευστάθιος Ν. Κλουβάτος, Νικόλαος Α. Καρποντίνης, Πόπη Καρποντίνη, Αλέκος Ι. Κουνάδης, Δημήτριος Ν. Δερλερές, Νικόλαος Β. Λιαρμακόπουλος, Γιώργος Δ. Αντωνάκης, Ιάκωβος Ευστ. Καρποντίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: