slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γελοίες αντιδράσεις - ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ - δημοτικών Συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας για τα τροφεία


Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην τελευταία του συνεδρίαση την Παρασκευή 5 Ιουλίου όσες οικογένειες έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πρέπει πλέον να καταβάλουν μηνιαίως το ποσό των 50 ευρώ. Δηλαδή θα γίνει και στο Δήμο Νάξου το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ Το θέμα συζητήθηκε εκτός......
ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Να θυμίσουμε εδώ ότι το θέμα μετά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε τεθεί δυο φορές στο παρελθόν στο δημοτικό συμβούλιο σε θέματα που αφορούσαν το Νομικό Πρόσωπο ως ερώτηση προς τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Ιάκωβο Ναυπλιώτη-Σαραντηνό, από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Αγγελή Τότε ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ είχε απαντήσει, ότι είναι υποχρεωμένο εκ του νόμου το Νομικό Πρόσωπο να ορίσει τροφεία. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ στο άκουσμα της απάντησης ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ αντίδραση ή έστω παρέμβαση ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ . Σήμερα και αφού πλέον ελήφθη η σχετική απόφαση ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις κάποιων στελεχών της πλειοψηφίας.
Ο 1ος Παιδικός Σταθμός Νάξου, ο οποίος είναι πλέον περιουσία του δήμου και τον απαλλάσει από έξοδα ενοικίου…

Μπορεί τα τροφεία να συμπεριλαμβάνονται στα ανταποδοτικά τέλη, όμως αυτό που αποφασίστηκε είναι να μπει ένα στάνταρ ποσό για κάθε παιδί μηνιαίως και να απαλλάσσονται από την πληρωμή τυχόν άλλα παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Μάλιστα αυτό που επίσης αποφασίστηκε είναι εάν το εισόδημα της οικογένειας που έχει παιδί σε παιδικό σταθμό της Νάξου υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ η μηνιαία πληρωμή στα τροφεία θα είναι 70 ευρώ.



4 από τα μέλη του Δ.Σ του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ διαφώνησαν ριζικά με την παραπάνω τακτική κι έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με 6 ψήφους υπέρ και 4 κατά.

Η παραπάνω απόφαση έχει προκαλέσει «θόρυβο» στην τοπική κοινωνία, βρίσκει όμως αντίθετους και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασαν στο άκουσμά της.

Η κριτική που ασκείται έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου τη στιγμή που ο Έλληνας πολίτης δέχεται τεράστια επίθεση στα εισοδήματα του, είναι άδικο ο δήμος, που θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό του, να ορίζει νέα έξοδα από το πενιχρό πλέον οικογενειακό του εισόδημα.

Από την πλευρά του το Νομικό Πρόσωπο, αντικρούοντας τα παραπάνω, έρχεται με στοιχεία να αποδείξει ότι η επιβολή του 50ευρου μηνιαίως στα τροφεία, είναι καθόλα νόμιμο και μάλιστα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε αρκετούς δήμους της χώρας ακόμα και σε γειτονικά με τη Νάξο νησιά. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές απέστειλε τους σχετικούς νόμους, ΚΥΑ και αποφάσεις άλλων δήμων που ήδη έχουν επιβάλει πληρωμή στα για τα τροφεία των παιδικών σταθμών (βλ. στο τέλος του άρθρου).

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αιγάλεω, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, έχει προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα. Απειλεί, ότι όχι μόνο δεν θα κάνει φέτος δεκτές τις αιτήσεις γονέων που χρωστούν στα τροφεία, αλλά πως οι οφειλές τους θα βεβαιώνονται στην Εφορία!

Επίσης να αναφέρουμε, ότι ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ έχει επανειλημμένως ερωτηθεί στο δημοτικό συμβούλιο (από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αγγελή) σχετικά με την πληρωμή στα τροφεία και είχε απαντήσει ότι αυτό θα συμβεί αφού ορίζεται βάση νόμου.



Αρκετοί είναι πάντως αυτοί που αναμένουν να πάρει θέση για τα παραπάνω ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 

Διαβάστε τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΣΟΔΑ ΟΤΑ 18-12-2012ΑΡΘΡΟ 277 Νόμος 3852_2010 Πρόγραμμα Καλλικράτης

ΚΥΑ 16065 2002 ΦΕΚ 497Β

ΤΡΟΦΕΙΑ ΝΠ ΠΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

ΤΡΟΦΕΙΑ ΝΠ ΠΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΚΛΙΣ

http://www.naxosnow.gr
ΤΡΟΦΕΙΑ ΝΠ ΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: