slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέδριο για τα υδροπλάνα στη Σύρο




Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στη Σύρο,συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των Υδροπλάνων» , σε συνέχεια ψήφισης του νομου 4146 που αφορά στην «Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων επί ......
Υδάτινων Επιφανειών».
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ανάπτυξη των Υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα, στη δρομολόγηση των Υδροπλάνων, στην απλούστευση των διαδικασιών και στην επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και συνδυασμένες μεταφορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών, με εισηγητές τους Γενικούς Γραμματείς Τουρισμού, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, τον Διοικητή της ΥΠΑ, Καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους επενδυτών και κατασκευαστικών εταιριών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, παλαιός και καλός γνώστης του θέματος, συμμετείχε και στην επιτροπή σύνταξης του νόμου 4146 , θεωρεί ότι πλέον ήρθε η ώρα ν’ αναληφθεί η δράση και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προκειμένου η δρομολόγηση των υδροπλάνων αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί. Για αυτό το λόγο, εχουν ήδη προηγηθεί συναντήσεις με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΛΠ, υποψήφιους επενδυτές και στελέχη εταιριών.
Το Συνέδριο αφορά στην ανάπτυξη των Υδατοδρομίων, στη δρομολόγηση των Υδροπλάνων, σε θέματα αδειοδοτήσεων υδατοδρομίων, διασυνδέσεων επενδύσεων καθώς και συνδυασμένων μεταφορών διασύνδεσης των νησιών . Οι εισηγήσεις που θα γίνουν είναι οι ακόλουθες: κ. Αναστάσιος Λιάσκος, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού «Υδροπλάνα και Τουρισμός» κ. Ιωάννης Σπιλάνης, Γενικός Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Επίκουρος Καθηγητής Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης - Τμήμα Περιβάλλοντος - Παν. Αιγαίου «Τα Υδροπλάνα ως τμήμα ενός σχεδιασμένου συστήματος Μεταφορών» κα Βενετία Παδελοπούλου, Διεθνολόγος - Πολιτικός Επιστήμων Γενική Γραμματεία Λιμέ- νων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων «Λειτουργία Υδατοδρομίων: Τιμολογία Υπηρεσιών και Τέλη» κ. Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Πειραιά « Λιμενική Βιομηχανία και ελλιμενισμός υδροπλάνων» κ. Γιώργος Πουσσαίος, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων «Τα Υδροπλάνα ως μέσο ενισχύσης της ανταγωνιστικότητας και της ελκυ- στικότητας των νησιών» κ. Γρηγόρης Νανίδης, Υποδιοικητής ΥΠΑ «Η συμβολή της ΥΠΑ στην ανάπτυξη πτήσεων με Υδροπλάνα στον Ελλα- δικό χώρο – Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Υδατοδρομίων» κ. Πέτρος Στεφάνου, Επιχειρησιακός Ερευνητής - Πρώην Δ/νων Σύμβουλος Ολυμπιακής Αεροπλοϊας «Άγονες Γραμμές και γόνιμες Επενδύσεις» κ. Γιώργος Στεφανίδης, Καθηγητής - Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Παν. Πατρών «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών σε σχέση με τα υδροπλάνα και τα υδατο- δρόμια στις Κυκλάδες» Mr. Kurtis, Πρόεδρος Viking Air - Καναδική Εταιρεία Κατασκευής Υδροπλάνων «Viking Air - The Canadian Seaplane Experience» κ. Ανδρέας Καροτσέρης, Διευθύνων Σύμβουλος Κ2 -Smart Jets “Τα υδροπλάνα ως μέσα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των νησιών” κ. Μιχάλης Πατέλης, Πρώην Πρόεδρος Air Sea Lines “Εμπειρία – Προτάσεις από την ως τώρα λειτουργία των Υδροπλάνων στην Ελλάδα” κ. Αριστομένης Συγγρός, Πρόεδρος «Invest in Greece» «Φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα»

Πηγή: ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: