slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών

     Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών και εξωτερικών δικτύων των περιοχών Αγίου Προκοπίου – Αγίας Άννας – Πλάκας. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την κατασκευή αντλιοστασίου πίσω από το αεροδρόμιο, ώστε να φτάσουν στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές μετά το τέλος της θερινής περιόδου.
     Το έργο έχει αναλάβει η εργοληπτική εταιρίας «Μ.Τ. ΑΤΕ», του κ. Στάθη Μανδηλαρά, ενώ έχει....

ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων" του Ε.Π. "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη", με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής. Η ολοκλήρωση του όλου έργου θα γίνει εντός 24 μηνών και αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών Πλάκας, Αγ. Προκοπίου και Αγ. Άννας  και τη μεταφορά των λυμάτων τους μέσω αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών στο υφιστάμενο καταληκτικό αντλιοστάσιο. Το συνολικό εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ανέρχεται σε 27.750m., ενώ περιλαμβάνεται και η κατασκευή οκτώ (8) αντλιοστασίων καθώς και η αναβάθμιση του υφιστάμενου αντλιοστασίου. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.
     Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, τόνισε: «Το αποχετευτικό των δυτικών παραλιών θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα των τουριστικών, κατά βάση, αυτών περιοχών και νιώθω πράγματι μεγάλη ικανοποίηση, καθώς άλλο ένα μεγάλο έργο ξεκινάει και θα περατωθεί επί των ημερών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: